Áprilistól június végéig az MVGYOSZ YouTube-csatornáján követhették figyelemmel a játékosok a Hangról hangra retró kvízt. Ígéretünkhöz híven a játék ősszel folytatódik, de a most meghirdetett – és a témához illeszkedő új elnevezéssel útjára indított – Könyvről hangra kvíz feladványait nem a szövetség hangarchívumának felvételeiből állítottuk össze: a helyes válaszok most az MVGYOSZ hangoskönyvtárában rejlenek.

Szeptember 8-án az olvasás világnapját ünneplik a könyvbarátok. A nemzetközi emléknap és a pandémia miatt őszre halasztott 92. Ünnepi Könyvhét, valamint az MVGYOSZ népszerű hangoskönyvtárának hatvanadik születésnapja alkalmából a soron következő kvízcsata a hangoskönyvek téma- és műfajgazdag kincsesládájából merítette kérdéseit.

Ki adta az adott műhöz a hangját? Melyik könyvből hangzik el részlet? Milyen más műveket olvasott fel a felolvasó a játékban elhangzó könyvrészleten kívül? Csak néhány kérdés azok közül, amelyekkel biztosan találkoznak majd azok, akik a szövetség hangoskönyveket népszerűsítő játékában velünk tartanak.

Öt héten keresztül, péntekenként heti egy feladványt teszünk közzé az MVGYOSZ YouTube-csatornáján. A helyes megfejtéseket az info@mvgyosz.hu címre kell megküldeni csütörtök éjfélig, természetesen a tárgy heti játékhirdetést követő csütörtök az irányadó határidő. Pénteken a feladványt cseréljük a YouTube-on, így az előző heti megfejtést már nem tudjuk elfogadni.

Azok, akik mind az öt feladványt sikerrel oldják meg, az MVGYOSZ segédeszközboltjában felhasználható vásárlási utalványt nyerhetnek. A nyereménykeret 100.000 Ft, amelyet annyi részre osztunk, ahányan minden kérdésre helyes választ adnak.

A feladványok megfejtését a következő heti hanganyag feltöltésekor tesszük közzé. A sikeres játékosok nyereményüket az MVGYOSZ fehérbot napi rendezvényén, 2021. október 14-én vehetik át a Vakok Általános Iskolája Nádor-termében.

Játsszanak velünk!

Ünnepeljük közösen a látássérült emberek kulturális esélyegyenlőségét támogató hangoskönyvtár hatvanéves fennállását, amely 2018. január 4-én vette fel a leggazdagabb repertoárral rendelkező felolvasója, az ország népszerű színművésze, Bodor Tibor nevét, aki 2000. június 20-án bekövetkezett haláláig több mint 500 könyvet olvasott fel a vak és gyengénlátó embereknek.

Első heti feladványunk éppen az ő nevéhez kötődik. Kérjük, írják meg, hogy kinek, melyik művéből származik a Bodor Tibor interpretálásában elhangzó hangoskönyvrészlet.

Első feladványunkat itt találják az MVGYOSZ YouTube-csatornáján szeptember 16-án éjfélig: https://youtu.be/0j4Wxe0_3T0

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs