Különleges eseménynek ad otthont a Vakok Kertje 2023. augusztus 3-án 18 órától. A Füst Milán-díjas költő, zenész, Sirokai Mátyás Lomboldal című kötetéből fog felolvasni, keretes dobokon megszólaltatott, rövid zenei kommentárok kíséretében. A látássérült emberek pihenőparkja, a Vakok Kertje az esemény ideje alatt a látó vendégek számára is nyitva áll. A belépés mindenki számára díjmentes.

Idén áprilisban egy költészet napi Irodalmi Piknikkel indult a szezon az egyre több szolgáltatást és eseményt biztosító kertben. Augusztus 3-án a melegre való tekintettel késő délután, 18 órakor kezdődik Sirokai Mátyás estje.

A szerző a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ütőhangszer szakán diplomázott, rendszeresen fellépett az Amadinda Ütőegyüttessel Európában és az amerikai kontinensen. Több mint tíz irodalmi blog és a FISZ könyvek szerkesztője.

Kötetei:
Pohárutca (2008)
A beat tanúinak könyve (2013) – az MVGYOSZ hangoskönyvtárában hangoskönyvként elérhető.
A káprázatbeliekhez (2015)
Lomboldal (2020)
Hangszerek egy távoli kézben (2023)

Lanczkor Gábor magyar költő, író, műfordító e szavakkal ajánlja az olvasók figyelmébe Sirokai Mátyás Lomboldal kötetét, amelyből a különleges esten maga a szerző fog felolvasni:
„Egy zen sci-fi jelenetei bontakoznak ki Sirokai Mátyás új könyvében, amely a szerző két korábbi verseskötete után (A beat tanúinak könyve és A káprázatbeliekhez) a kozmikus trilógia személyes töltetű záródarabjaként is olvasható. A költő alkotta növénylés kifejezés mintha az igenlés bensőbb ríme volna: mozgás a fák között, fákon és együtt a fákkal, testek szerelme egymás és a fák iránt. Gyakorlatias költészet ez: a kötet lapjain a növényi jóga és a kötéltánc tanai is helyet kapnak.”  Tovább a könyvajánlóra

A Vakok Kertjét általában kizárólag a látássérült emberek látogathatják, az esemény különlegessége, hogy ezen a napon az ép látású irodalombarátokat is szeretettel várjuk.

Helyek az érkezés sorrendjében foglalhatók el, a belépés díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az info@mvgyosz.hu e-mailcímen lehetséges.

Helyszín: Budapest, XIV. kerület, Városliget, Vakok Kertje
Időpont: 2023. augusztus 3., csütörtök 18:00 óra

Kérjük, tartsák tiszteletben, hogy a Vakok Kertjébe hobbikutyát nem lehet bevinni, a négylábúak közül kizárólag vakvezetőkutyák tartózkodhatnak a parkban.

Ahhoz, hogy az élmény még természetközelibb legyen, köszönjük, ha párnát is tudnak magukkal hozni, mert a fix férőhelyek mellett a fűben is helyet lehet foglalni.

Sirokai Mátyás plakát az esemény részleteivel

Sirokai Mátyás plakát az esemény részleteivel

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs