Új, Braille-tanulást segítő kártyacsomaggal bővült az MVGYOSZ segédeszközboltjának kínálata.

Az MVGYOSZ Braille-bizottsága által megírt Braille-ABC-s könyvhöz a tankönyv szóanyagára épülő, 4 paklis kártyacsomagot készített Németh Tamásné Berta Edina. Minden pakliban 32 lap található. Ebből 31 játékkártya, mindegyiken 6 Braille-szóval, +1 címlap, mely a pakliban szereplő szavak betűkészletéről ad információt.

A játék a látók számára jól ismert Dobble mintájára készült, vagyis egy pakliból kiemelt bármely két kártyalap tartalmaz egy azonos szót. Ezt a szót kell a játékosnak megtalálnia.

Figyelem! Ha a paklikat összekeverjük, a pártalálás nem fog működni!

A játék segíti a Braille-jelek memorizálását, fejleszti a tapintást, olvasáskészséget, a figyelmet és a koncentrációt. Játékos formában támogatja a Braille-betűk begyakorlását mindazoknak, akik a pontírás elsajátításán fáradoznak.

Mivel ritkasoros és egyoldalas nyomtatásban kerül forgalomba, így mindenki számára hasznos eszköz, általa könnyedén, szórakozva lehet megtanulni a Braille-t, akár egy ABC segítségével.

Kiknek ajánljuk?
– gyógypedagógus hallgatóknak,
– látássérült gyermekek látó szüleinek,
– látássérült szülőknek,
– látásukat felnőttkorukban elvesztett személyeknek, akik most ismerkednek a pontírással,
– valamint mindenkinek, aki szeretné megismerni Louis Braille csodálatos írásrendszerét.

A tanulást segítő Braille-kártyacsomagot minden Braille-ABC-s könyvhöz ingyen adjuk. Azok se bánkódjanak, akik korábban már megvásárolták az ABC-s könyvet, ők utólag be tudják szerezni a kártyapaklit az MVGYOSZ webáruházában, amelyet a bolt.mvgyosz.hu oldalon érnek el. A tanulást segítő kártyapakli tagi bruttó ára 500 Ft.

Jó tanulást kívánunk!

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető