Közel két hete indult el a távoli segítségnyújtást biztosító szolgáltatás, a megújult Távszem tesztidőszaka. Az átállás zökkenőmentes volt, a felhasználók eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy a jobb kép- és hangminőséggel, valamint a BlindShell telefonon való elérhetőséggel sokan elégedettek. De mit gondolnak partnereink?

Az elmúlt időszakban több felületen jelent meg híradás a Távszem megújulásáról, mai honlapozónk az eddigi megjelenésekből gyűjtött össze egy csokorra valót.

A Visor Podcast július 5-én közel fél órát szentelt a megújult szolgáltatás bemutatására. A Visor podcast hangos útmutató a számítógépes programok, a telefonos alkalmazások és a segédezközök használatához. A hallgatók – látóként vagy látássérült felhasználóként – segítséget kaphatnak a számítógépek, okostelefonok, segédeszközök használatához, kezdő vagy haladóként egyaránt. Az adások minden szerdán 10 órai kezdettel érhetőek el az ismert podcast szolgáltatóknál és az Alko-Soft YouTube-csatornáján.
A Podcast Távszem adása ezen a linken hallgatható meg: https://www.youtube.com/watch?v=xnhzLtB7Hm8&feature=sharec

A Siketvakok Országos Egyesülete két videót tett közzé a változással kapcsolatban.
Az első videóban Erhart Péterrel, a Távszem szolgáltatásvezetőjével beszélgetett Csák Attila a változás okairól, a tennivalókról, valamint az újdonságokról, majd ezt követően iOS, Android és BlindShell telefonokon mutatta be, hogy milyen beállításokat kell alkalmazni az egyes készülékeken.
A videó itt érhető el: https://youtu.be/idQOsEt6pY8

A második videóban a műsorvezető az átállás óráiban négy feladat elvégzésével, négy különböző böngészővel és három telefonon tesztelte a rendszert.
A videót itt található: https://www.youtube.com/watch?v=uVbyZxtxpbA

A Hobby Rádió Gépház című adása is több alkalommal számolt be a rendszer újdonságairól.

A webalapú Távszem használatáról a Gépház 2023. május 26-i adásában hallhattak részletesen az érdeklődők: https://gephaz.hobbyradio.hu/hamarosan-indul-az-uj-tavszem-osszeszedtunk-minden-fontos-infot-rola/

Június 30-án Távszem és BlindShell újdonságokkal rendezték be a Gépházat: https://gephaz.hobbyradio.hu/tavszem-es-blindshell-ujdonsagokkal-rendeztuk-be-a-gephazat/

Sőt, a mai, július 7-én 20 órától elhangzó Gépház adás első perceiben is megosztják a hallgatók tapasztalatait a Távszem új verziójának használatáról, és az alkalmazás engedélyeinek kezeléséről.

A fenti műsorokban hasznos tanácsokat, ötleteket hallhatnak, amelyek egyrészt segítenek a készüléket szakszerű módon beállítani a zökkenőmentes használathoz, valamint felhasználó tapasztalatokat osztanak meg a Távszem szolgáltatás használatáról.

Jó böngészést kívánunk!

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs