A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége fontosnak tartja, hogy a vészhelyzet alatt is segítséget adjon a digitális világban történő eligazodásban. Ezért az Okosklub munkatársa több csatornán is elérhető.

 

A vészhelyzet alatt a látássérült emberek információhoz jutása, tájékoztatása elsősorban és legkönnyebben a digitális eszközökön keresztül valósul meg. Nem mellesleg egy fontos távsegítség is így érhető el, a Távszem. Ezek használata nem minden esetben egyértelmű, főként azoknak, akik csak most kezdtek el ismerkedni az okostelefonok, a számítógépek használatával. Az MVGYOSZ felismerte és kiemelten fontosnak tartja, hogy a már évek óta működő és népszerű Okosklub szolgáltatása elérhető legyen ebben az időszakban is. Így minden héten kedden és csütörtökön 9-12 óra között skype-on hívható Berkó Norbert, illetve az mvgyosz.hu oldalon található űrlap segítségével is feltehetik kérdéseiket munkatársunknak.

Skype elérhetőség: okosklub@mvgyosz.hu, vagy +36305058240

Fontos hangsúlyoznunk azt is, hogy nem csak látássérült felhasználók kérhetnek segítséget Norberttől, hanem olyan családtagok, barátok, munkatársak, ismerősök is, akiknek közvetlen közelében látássérült személy él, és segítséget szeretnének nyújtani neki a digitális eszközök használatában.

dr. Nagyné Berke Mónika

szolgáltatásvezető