Azok, akik az október 14-i felolvasó-olvasó találkozókon is ott voltak, már tudják, milyen élményt jelent az önkéntes felolvasókkal való személyes találkozás. Ha a földrajzi távolság vagy a mindennapi munka miatt nem lehetett részese az inspiráló, közvetlen beszélgetésnek, most újabb lehetőség nyílik a felolvasókkal, illetve olvasókkal való diskurzusra. Legyen online vendégünk november 19-én pénteken 18 órától!

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a Bodor Tibor Kulturális Egyesülettel történő együttműködésben október 14-én, az MVGYOSZ fehér bot napjához kapcsolódó eseményére a Bodor Tibor Hangoskönyvtár olvasóit és az egyesület önkéntes felolvasóit is meghívta.

A hatvanéves hangoskönyvtár Hangomat adom címmel meghirdetett jubileumi rendezvényére sokan eljöttek azok közül az önkéntesek közül, akik az elmúlt években hangjukat adták egy-egy prózai vagy lírai mű felolvasásához.

A kerekasztal-beszélgetés során a hallgatóság betekintést nyerhetett négy önkéntes felolvasó személyes motivációiba, az azt követő műhelybeszélgetésekben pedig forgószínpad-szerűen az összes jelen lévő felolvasóval is találkozhattak a résztvevők.

Hogyan választasz könyvet? Melyik volt a legnehezebb olvasmány? Hogyan tolerálja a család a rendszeres felolvasást? Mi az eredeti foglalkozásod? Hogyan lettél önkéntes felolvasó? Miért szeretjük, ha egy sorozat ugyanazon a hangon szólal meg? Csak néhány kérdés azok közül, amelyet az olvasók feltettek a találkozón jelen lévő felolvasóknak.

De nemcsak kérdések, hanem személyes köszönetnyilvánítások is elhangoztak, megismerhettük egy-egy hangoskönyv születésének kulisszatitkait, betekintést kaphattunk a felolvasói munka fázisaiba a próbafelolvasástól az első könyv kiválasztásán át a vágásig, illetve a várva várt, de sokszor elmaradó olvasói visszajelzésekig.

Sok kérdés nyitva maradt, és számos téma vár még megvitatásra, hamarosan folytatjuk – e szavakkal zárta dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezető a sikeres találkozót, és alig telt el néhány hét és itt egy újabb alkalom a közvetlen csevejre, az idő hiányában félbeszakadt beszélgetések folytatására.

Annak érdekében, hogy a fővárostól távolabb élők is bekapcsolódhassanak a beszélgetésbe, a következő találkozó az online térbe költözik: 2021. november 19-én (pénteken) 18 órától az ország bármely pontjáról csatlakozhatnak a Google Meet platformon megvalósuló online beszélgetésbe a résztvevők, amennyiben részvételi szándékukat jelezték.

Az online részvétel feltétele az előzetes regisztráció, amely mind a felolvasók, mind az olvasók részéről az info@mvgyosz.hu e-mail címre küldött jelentkezéssel történik a név, a település és az e-mail cím megadásával.

A regisztráció során megadott e-mail címre az esemény előtt egy-két nappal az MVGYOSZ ügyfélszolgálatos munkatársai megküldik a Google Meet-es találkozó linkjét.

Gyűjtse a kérdéseket és az olvasásélményeket! Várjuk az önkéntes felolvasókat, az olvasókat, valamint az önkéntes vágókat és a hanganyagok előhallgatásában segítő munkatársakat.

Találkozzunk november 19-én este hat órakor az ország legnagyobb felolvasó-olvasó találkozóján!

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs