A tavaszi veszélyhelyzet idején a szövetség és a Fény Alapítvány közös szervezésében zajló jógafoglalkozások is átkerültek a virtuális térbe. Az online jógaórákhoz a látássérült érdeklődők saját otthonukból bármikor kényelmesen és biztonságosan csatlakozhatnak.

 

A jógafoglalkozások hossza másfél óra, heti két alkalommal, hétfőn és csütörtökön 10.30-12.00-ig. Az órákat online, a Google Meet rendszerén keresztül vezeti az oktató, aki a résztvevők számítógépének vagy okostelefonjának kamerája segítségével tökéletesen látja és így követi a gyakorlók mozgását, és ennek megfelelően ad instrukciókat a gyakorlatok helyes elvégzéséhez. Az órákhoz való csatlakozáshoz számítógép vagy okostelefon, illetve internet-hozzáférés szükséges.

A jógafoglalkozások a Fény Alapítvány támogatásával kedvezményesen érhetőek el minden látássérült érdeklődő számára. Az órákra nyolcalkalmas “bérlet” vásárolható, melynek ára 4500 forint.

A foglalkozások célja a tartás- és egyensúlyjavítás. A feladatok könnyen megtanulhatók, a legtöbbjük már első alkalommal is nehézség nélkül elvégezhető. Persze vannak közöttük olyanok is, melyeknek elsajátítása bonyolultabb, de az oktató lépésről lépésre ad instrukciót, részletesen elmondja, mit és hogyan kell végezni. Akik már régebb óta járnak órára, toleránsak, és szívesen bevárják az újonnan csatlakozókat, amíg ők is felveszik a ritmust, illetve elsajátítják a gyakorlatokat.

A jóga pozitívan hat minden szervrendszerünkre (mozgás-, emésztőrendszer, szív-, érrendszer, stb.). Jótékony hatásait elég hamar megtapasztalhatjuk fizikai, szellemi, lelki szinten egyaránt. Összességében erőteljesebbek leszünk a hétköznapi életben, kedélyünk javul és kiegyensúlyozottabbá válunk a rendszeres gyakorlás következtében.

A jelentkezéseket Kósa Judit jógaoktató várja az ipcon@t-online.hu e-mailcímen. Kérjük, hogy jelentkezéskor adják meg nevüket, telefonszámukat, illetve egy saját e-mail címet, melyre az oktató elküldi az online órákhoz való csatlakozási linket.

Várjuk jelentkezését!