2020 szeptemberében indult el a hazai televíziós csatornák műsorainak audionarrációja. Ezzel az MVGYOSZ hosszú éveken át folytatott érdekképviseleti munkája érett be, azonban még most sem dőlhetünk hátra.

 

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) karöltve folytatja a tévéműsorok egyenlő esélyű hozzáférésének biztosítása érdekében évek óta végzett lobbimunkáját. A frissen elindult és a látássérült nézők körében nagy érdeklődést kiváltó tévés audionarrációval kapcsolatos tapasztalatok feltárásával, illetve a felhasználók által megfogalmazott fejlesztési javaslatok összegyűjtésével és kommunikálásával az a célunk, hogy ez a hiánypótló szolgáltatás minél inkább megfeleljen a vak és gyengénlátó nézők igényeinek.

Kérjük, mondja el Ön is véleményét a hazai televízióműsorok audionarrációjáról az alábbi linken elérhető rövid kérdőív kitöltésével:

https://forms.gle/4Un9jBm7Aa4kMTcS8

A kitöltés legfeljebb 10-15 percet vesz igénybe. A felület képernyőolvasóval akadálymentesen használható. Válaszait anonim módon, statisztikailag összesítve kezeljük és azokat kizárólag a televízióműsorok audionarrációjához kapcsolódó érdekképviseleti munkánk során használjuk fel.

A kérdőív kitöltésére 2021. január 31-éig van lehetőség.

Számítunk a véleményére!