Az MVGYOSZ tájékoztatja a szövetség tagegyesületeit és a tagságot, hogy a sopronkőhidai fehérbotok gyártása megszűnt, ezért kérjük, hogy senki ne írasson fel a továbbiakban vényre se merev, se összecsukható sopronkőhidai fehérbotot.

Mivel a NEAK listájából kizárólag a gyártó tudja csak levetetni a botokat, időbe telik, mire azok kikerülnek a feliratható termékek listájából – ennek folyamata már elindult.

Az MVGYOSZ segédeszközboltjában még néhány darab merev pásztázó bot kapható, kérjük, hogy mielőtt beküldik a receptet, meglétükről előzetesen érdeklődjenek a segédeszközbolt oldalán található kapcsolatfelvételi űrlapon.

A cseh fehérbotok akkreditációja megkezdődött, amint bekerül a vényre feliratható fehérbotok közé, az MVGYOSZ honlapján, hírlevelében erről tájékoztatást nyújt.

Mindaddig, amíg nem lehet TB-támogatott módon megvásárolni a cseh botokat, az MVGYOSZ elnöksége és vezetősége fehérbot-vásárlási támogatást biztosít a látássérült személyek részére, melynek mértékéről a szövetség hírlevélében a későbbiekben adunk tájékoztatást.

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető