Az MVGYOSZ Bodor Tibor hangoskönyvtárából 2022. október 1-jétől kizárólag hangoskönyv-lejátszón lehet könyvet kölcsönözni.

Ahogy azt már korábban több fórumon jeleztük, a CD-s kölcsönzés lehetősége hamarosan megszűnik, és áttérünk a hangoskönyv-lejátszón történő kölcsönzésre. Erről az alábbi cikkben írtunk részletesen: Szintet lép a hangoskönyvtár.

Az MVGYOSZ 2021 októberében mutatta be először azt a hangoskönyvek lejátszására alkalmas eszközt, amely korszerű módon tudja kiváltani a CD-n kölcsönözhető hangoskönyveket.

Az olvasók 2022 elején kezdték tesztelni a könnyen kezelhető, nyomógombos lejátszót, mely rövid idő alatt várakozásainkon felüli népszerűségre tett szert. Jelenleg több mint 50 olvasó hallgatja a hangoskönyveket ezen az eszközön. Az olvasóktól visszajelzéseket kértünk a lejátszó használhatóságáról, és kivétel nélkül mindannyian rendkívül pozitívan nyilatkoztak róla. Az olvasók véleménye alapján úgy döntött a vezetőség, hogy 2022 végére megszünteti a jóval nehezebben kezelhető CD-n elérhető állományt, így október 1-jétől kizárólag hangoskönyv-lejátszón lehet kölcsönözni a felolvasott műveket. Az eszközt kölcsönszerződés aláírása mellett, 5000 Ft letéti díj ellenében lehet igénybe venni, melyet az olvasó természetesen visszakap, ha már nem szeretne tovább könyveket kölcsönözni a hangoskönyvtárból, valamint az eszközt működőképes állapotban visszajuttatja a szövetség részére. A kölcsönszerződés az alábbi linken érhető el: https://www.mvgyosz.hu/wp-content/uploads/2022/06/Haszonkolcson-szerzodes-hangoskonylejatszo.docx

A hangoskönyv-lejátszó rendkívül könnyen kezelhető, nyomógombos készülék, amely napelemmel működik. Az eszközre egyszerre több könyvet is rá lehet másolni, könnyen lehet közöttük ugrani, de a fejezetek között is lehet előre- és visszaváltani. Az eszköz könyvjelző funkcióval is rendelkezik, így ha abbahagyjuk az olvasást, akkor egy gombnyomással meg tudjuk jelölni, hogy éppen hol tartunk, és ha ismét bekapcsoljuk a készüléket, akkor ott folytatja a lejátszást, ahol korábban abbahagytuk az olvasást. A hangoskönyv-lejátszó használatáról az alábbi linken található részletes tájékoztató: https://www.mvgyosz.hu/wp-content/uploads/2022/03/hangoskonyv-lejatszo-hasznalati-2022-02-20-1.pdf

Köszönjük, hogy továbbra is olvasóink között tudhatjuk, és nagyon örülünk annak, hogy az új hangoskönyv-lejátszó olyan látássérült olvasók számára is új lehetőséget nyitott meg, akik évek óta nem kölcsönöztek a hangoskönyvtárból műveket.

Dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető