A negyedévenként megjelenő folyóirat idei második lapszámában többek között olyan példaértékű szakembereket mutatunk be, akik egy-egy vagy akár több területen is kiemelkedő eredményt értek el. Magazinunkat most is színesítik konferencia-beszámolók, hazai és nemzetközi hírek, ötleteket kaphatnak az olvasók kiránduláshoz, hangoskönyvek olvasásához vagy akár egy ízletes sütemény elkészítéséhez is.

Németh Orsolyával, az MVGYOSZ szakmai vezetőjével a szövetségben ellátott feladatairól és az elért eredményekről beszélgetett munkatársunk, dr. Gombás Judit gyógypedagógust többek között a látássérült emberek szabadidős sportolási lehetőségeiről kérdeztük. Schiff Mónika, az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjának vezetője a négylábú segítők felkészítésébe enged betekintést, Petrányi Judit médiaszakember pedig az önkéntes felolvasás motivációiról mesélt lapunknak.

Klikkpont rovatunkban a digitális kompetenciák fejlesztését támogató szolgáltatásokról olvashatnak, a magazin érdekképviseleti rovata egy új együttműködésre és a kaotikus rollerhelyzet megoldását sürgető szakmai közbenjárásunkra irányítja a figyelmet.

Jeles napok rovatunkban a vakvezetőkutyák világnapjáról olvashatnak, illetve Helen Keller születésnapjához közeledve, a siketvakság világnapjáról is megemlékezünk.

Vásárolja meg online a Vakok Világa idei második lapszámát a webáruházban tagi kedvezménnyel 1500 Ft-os áron, vagy fizessen elő az egész évfolyamra. Az egyes formátumok előfizetési díjairól itt olvashat bővebben.

TARTALOMJEGYZÉK

BELFÖLDI HÍREK
Eseménydús tavaszi hónapok

KÜLFÖLDI HÍREK
Önvezető járművek az EBU állásfoglalásában

NAGYINTERJÚ
Németh Orsolyával, az MVGYOSZ szakmai vezetőjével

FÓKUSZ
Folytatódik sorozatunk a székházfelújításról

KÖZÖSSÉG
Nemzetközi konferenciát szervezett az MVGYOSZ

SZAKMÁZÓ
Gombás Judit gyógypedagógus

HONLAPOZÓ
Webes híreink legjava

KLIKKPONT
Rádió, podcast, hangoskönyvtár – fejlesztések a közelmúltból

ÚTTÖRŐK
Schiff Mónika, a Vakvezetőkutya-kiképző Központ vezetője

MÚLTIDÉZŐ
Lapszemle a Vakok Világa első évfolyamaiból (II. rész)

BAZÁR
Praktikus ötletek háziasszonyoknak és közlekedőknek

Az MVGYOSZ vezetősége és a Vakok Világa szerzői és szerkesztői csapata nevében jó olvasást kívánunk!

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs