Párhuzamosan a hidegebb idő beköszöntésével megkezdődött a Vakok Kertje téliesítése, legközelebb 2024-ben várja a látássérült látogatókat a népszerű pihenőpark. Az idei év különleges volt, mivel hosszú idő után újra az MVGYOSZ üzemeltette a Vakok Kertjét.

Az elmúlt hét hónap nem volt eseménytelen, napról napra szép számban látogatták a vak és gyengénlátó emberek a parkot. Nagy örömünkre három jelentős közösségi eseményre is sor került: április 11-én, a költészet napján irodalmi piknikkel köszöntöttük a tavaszt, augusztus 3-án zenés barangolásra hívtuk az irodalombarátokat Sirokai Mátyás kötetbemutatójára, október 13-án pedig egy szabadtéri fehérbot napi ünnepséget rendeztünk az árnyas fák alatt.

A kert szolgáltatásai, mint a tandembicikli-kölcsönzés és a vakpingpong, a játszótér vagy az illatos, Braille-feliratos fűszernövénykert számos videóban feltűnt, hiszen a szövetség a TikTok-filmjeinek egy részét is a kertben forgatta.

Az őszi, téli időszakban a kert a hagyományokhoz híven pihenni tér, hogy 2024 tavaszán teljes pompájában, új szolgáltatásokkal és rendezvényekkel várja vissza látogatóit.

Köszönjük, hogy szolgáltatásainkat igénybe vették! Szeretettel várjuk önöket áprilisban!

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető