Örömhírrel szolgálunk az online hangoskönyvtárat használó olvasóknak. Az MVGYOSZ Hangoskönyvtára iOS rendszerre történő frissítése megtörtént. Vagyis a már nagyon várt funkció elérhető, az alkalmazás betölti azon kategóriába tartozó könyvek listáját is, ahol már 100 fölött van a művek száma. Azonban nem csak az iOS rendszer esetén frissült az alkalmazás, az Android rendszert használó olvasók is bizonyára már tapasztalták, hogy megjelent a Play áruházban az alkalmazás frissítése. Az Android változat esetében az alábbi funkciókat javítottuk, illetve vezettük be:

– lejátszás sebességének megadása

– utoljára játszott könyv megjelenítése a főoldalon

– felnőtt tartalom jelzése: azoknál a könyveknél, amelyek meg vannak jelölve, rákérdez az alkalmazás. Ha valaki a nemet választja, nem olvashatja el a könyvet. Ha valaki egyszer igent választ, onnantól kezdve nem kérdez rá újra az alkalmazás.
– a könyv adatlapján megjelenik a könyv címe
– mindegyik könyvnél megjegyzi, hogy hol tartott a lejátszás. Itt mindig az utoljára lejátszott fejezetet tárolja el az alkalmazás.
– a „Letöltött könyveim” oldalon az utoljára lejátszott könyv van elöl.

Az iOS rendszer esetében is folyamatban van az alkalmazás továbbfejlesztése, de ennek publikálására még egy kis időt várni kell. Bízunk abban, hogy a jelenlegi változat is sok örömet szerez az olvasóknak, és igazán hasznosan tudják eltölteni a szabadidejüket. Az alkalmazásban jelenleg 1461 mű érhető el. A szövetség honlapján, a főoldalon  (www.mvgyosz.hu) a Bodor Tibor Hangoskönyvtár menüpont alatt megtalálják a keresőt, ahol szerző, cím, felolvasó, műfaj alapján is tudnak böngészni a művek között. A keresés során azt is látjuk a könyvről, hogy milyen formátumban érhető el. CD, online, valamint CD és online változatban érhetőek el a művek. A könyvek száma hétről hétre változik, mivel folyamatosan töltjük fel a régi állomány felolvasott műveit is az alkalmazásba, illetve az újonnan felolvasott könyveket is elérhetővé tesszük azon olvasóknak is, akik a személyes kölcsönzést részesítik előnyben.

Jó olvasást kívánunk!

dr. Nagyné Berke Mónika

MVGYOSZ munkatárs