A személyes szolgáltatások újraindításával az MVGYOSZ székházegyüttese újra az ügyfelek szolgálatába áll. Mivel az átépítést követően az ismert közlekedési útvonalak megváltoztak, az alábbi segédletben foglaljuk össze a legfontosabb tudnivalókat a látássérült látogatók, ügyfelek számára.

A személyes szolgáltatások igénybevételéhez 2024. április 22-től az alábbi módon lehet bejutni a megújult MVGYOSZ székházba.

Útleírás a szolgáltatóházba

A Hermina út 47. szám alatt, a nagykapu jobb oldalán, a betonoszlopon található – nagyjából 130 cm magasságban – a videó-kaputelefon. A bejutáshoz először meg kell nyomni a hívó gombot, a hívást a recepciós munkatárs fogadja. A munkatárs látja a videótelefonon keresztül a belépésre váró személyt, akivel szóban is tud kommunikálni.

A nagykapun középen található a kiskapu, amely a gombnyomás után, a recepciós munkatárs által engedélyezetten jobbra és befelé irányulva nyílik ki. A kiskapun található kilincsnél javasoljuk a kapu befelé történő megnyomását. A nyitott állapotot egy magas sípoló hang jelzi, a hang bal felől hallható.

Kérjük, hogy miután áthaladt, minden esetben csukja be maga után a kiskaput!

Kövesse a kaputól induló fehér színű vezetősávot, amely 2-3 lépésnyire elágazik, ezen jobbra induljunk el. Néhány lépés után a vezetősáv balra fordul, amelyet, ha követünk, akkor a bejárattal szemközti falhoz jutunk.

Vezetősáv a szökőkút mellett

A falnál jobbra kell fordulni, majd követni a bal kezünknél lévő íves falat egészen a fedett rámpa kezdetéig. A rámpa a villa most használatos bejáratához és a szolgáltatóházhoz vezet, szélessége nagyjából 2,5 méter. A szolgáltatóház felkereséséhez a rámpa jobb oldalának használatát javasoljuk.

Haladjon a rámpán a fal mellett addig (kb. 20 méter), amíg ismételten egy keresztbe tartó vezetősávhoz érkezik, amely merőleges a jobb oldali falra. A vezetősávnál balra fordulva eljut a szolgáltatóház bejáratához.

Vezetősáv a bolt bejáratánál

A szolgáltatóház üvegajtaja kifelé, jobbra nyílik. Belépve a szolgáltatóházba egy szőnyeges előtérbe érkezik, melyből jobbra kell fordulni ahhoz, hogy a segédeszközboltba és a szervizbe jusson. A szélfogó előteret és a segédeszközboltot egy újabb üvegajtó választja el: itt az ajtó bal oldali szárnya nyílik, balra és kifelé. Az előtérben székeket talál a szemben lévő falnál a várakozás idejére.

Ha belépett a boltba, akkor a kiszolgáló pult 3 lépésre előre, balra található, ahol már a munkatársak fogadják az érkezőket.

A szolgáltatóház szőnyeges előteréből, ha nem a bolt felé jobbra, hanem balra fordul, szintén egy üvegajtóhoz érkezik. Ennek az ajtónak a jobb oldala, jobbra kifelé a rendezvénytér földszintjére nyílik. Ezt az ajtót csak akkor kell használniuk a látogatóknak, ha mosdóba szeretnének menni vagy nyilvános rendezvényre érkeznek. Ebből a térből vezet a lépcsősor az első emeleti rendezvényteremhez. Rendezvényen kívül a terem zárva van, kizárólag a szervezett székházlátogatás alkalmával kereshető fel.

Útleírás a könyvtárba

A Braille- és Hangoskönyvtár a villaépület alagsorában található, melyet a következők szerint lehet megközelíteni.

Figyelem! A villaépület korábban használt főbejáratát vagyonvédelmi okokból zárva tartjuk!

Ha a fentebb ismertetett útvonalon – a kiskaputól az udvaron át – megérkezik a rámpához, akkor annak a bal oldalán haladjon a szolgáltatóház irányába, követve a bal oldali lábazatot. Amint véget ér a rámpa lábazata, forduljon balra, és haladjon tovább a vezetősávon, amely a villa új bejáratához vezet. Az ajtó jobbra, kifelé nyílik. Kérjük, minden esetben csukja be maga után a bejárati ajtót!

Vezetősáv a villla háta mögött

A rámpa és villa bejárata között bal kéz felől, nagyjából derékmagasságban egy bronz székházmakettet talál, mellette egy falba épített pihenőpadot.

Belépve a villaépületbe, a fogadótérbe jut, itt a vezetősávot követve egyenesen a recepcióspulthoz érkezik, amely a bejárati ajtótól nagyjából 4-5 méterre található. A recepcióspulttól jobbra fordulva, bal kéz felől a lift található. Ezt elhagyva, közvetlenül szemben van a könyvtár ajtaja, ami jobbra, befelé nyílik.

Kijutás a szolgáltatóházból és a villaépületből

Az épületek ajtaján kilépve haladjon jobbra a rámpán a Hermina út felé. A rámpa végén forduljon jobbra és haladjon a fal mellett addig, amig megtalálja a falra merőlegesen futó vezetősávot. Ezen balra fordulva haladjon a bejárati kapu irányába. Körülbelül 1,5 méterrel a kapu előtt a vezetősávban egy elágazás található, amelynek a jobb oldali végén, egy oszlopon elhelyezve található az a nyomógomb, amelynek segítségével ki lehet nyitni a kiskaput.

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a székház teljes területén kamerarendszer működik, így annak mindkét épülete és az udvara is kamerával megfigyelt terület.

Amennyiben segítségre van szüksége a székházba történő bejutáshoz, kérjük, hívja az MVGYOSZ ügyfélszolgálatát, és jelezze igényét. Ne feledje, hogy a személyes szolgáltatások igénybevételéhez továbbra is időpontot kell foglalnia az ügyfélszolgálaton. A villa bejárása szolgáltatási időben nem lehetséges, erre külön alkalmakat fogunk meghirdetni.

Szeretettel várjuk a megújult székházban, megszépült körülmények között!

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető