Március utolsó hetében jelent meg a 83. évfolyamába lépő Vakok Világa folyóirat idei első száma. Az igényes kivitelű, nyolcvanoldalas folyóirat síkírásos verziója bruttó 1500 Ft-os tagi kedvezményes áron vásárolható meg az MVGYOSZ segédeszközboltjának webáruházában.

Mint arról már korábban tájékoztatta az MVGYOSZ a Vakok Világa olvasóit, az idei évtől megújult formában, nagyobb terjedelemben, új tartalmi struktúrában, negyedéves gyakorisággal jelenik meg a szövetség nagy múltú folyóirata. A lapot – az előző évekhez hasonlóan – továbbra is több formátumban (síkírásos, elektronikus, Braille és hangos) adja ki a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége.

A magazin méltó módon reprezentálja az MVGYOSZ kiterjedt érdekképviseleti munkáját, betekintést enged annak szolgáltatásaiba, tudósít hazai és nemzetközi eseményekről, interjúkat közöl kiemelkedő szakemberekkel, tartalmazza a vak és gyengénlátó embereket érintő új jogszabályok értelmezéseit, újdonságokat mutat be a látássérült felhasználókat segítő technológiák közül.

Hírcsokor, könyvajánlók, művészeti alkotások narrációi, betekintés a tagegyesületek munkájába, termékajánlók, informatikai újdonságok – többek között ezt ígéri az első lapszám a hosszabb lélegzetű interjúk mellett.

A tartalomból:

• Április 1-jén megnyit a Vakok kertje – találkozzunk a szabadban!
• „Egy érdekképviseleti szervezet sohasem lazíthat” – interjú dr. Nagy Sándorral
• Az informatikai írástudás nemcsak alapvető emberi jog, hanem kötelesség! – Portré Ócsvári Áron informatikusról
• Épülő régi-új „otthonunk” – dr. Nagyné Berke Mónika a székház felújításáról
• „Én abban a levegőtlen stúdióban váltam valódi műértővé” – Tóth Barnabás színművésszel Iván Péter beszélgetett
• 170 éve hunyt el a pontírás megalkotója – Louis Braille-re emlékezünk
• „Lelkesek és motiváltak voltunk. Hittünk abban, amit csináltunk…” – Interjú Prof. dr. Csocsán Emmyvel
• Lapszemle a Vakok Világa első évfolyamaiból

A folyóirat új tematikája és az első lapszámban megjelenő írások egyaránt tartalmas kikapcsolódást ígérnek a látássérült és az ép látású olvasók számára is.

Vásárolja meg online a Vakok Világa idei első lapszámát a webáruházban 1500 Ft-os tagi kedvezménnyel vagy fizessen elő az egész évfolyamra. Az egyes formátumok előfizetési díjairól itt olvashat bővebben.

Az MVGYOSZ vezetősége és a Vakok Világa szerzői és szerkesztői csapata nevében jó olvasást kívánunk!

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs