A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége 2023. május 24-én, szerdán 10:00 órai kezdettel küldöttgyűlést tartott a Vakok Általános Iskolája impozáns Nádor termében. Az eseményen a 2022. évi szakmai beszámoló és közhasznúsági melléklet elfogadásán túl a küldöttek az alapszabály módosításáról is döntöttek.

A küldötteket dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke köszöntötte, majd a létszámellenőrzés után megállapította a küldöttgyűlés határozatképességét. A szavazatszámláló bizottság, a jegyzőkönyvvezetők és a hitelesítők megválasztását követően az esemény a meghívóban szereplő napirend szerint zajlott le.

Dr. Nagy Sándor köszöntőjében kitért a Távszem szolgáltatás régen várt megújítására, melynek köszönhetően a szolgáltatás webes felületen, valamint BlindShell telefonokon is elérhetővé válik, továbbá örömmel számolt be arról is, hogy a látássérült emberek pihenőparkja, a Vakok Kertje üzemeltetése újra az MVGYOSZ-hez került.

A megjelent 84 küldött nyílt szavazással, számozott és pecséttel ellátott szavazócédulák felmutatásával nyilvánított véleményt a napirenden szereplő témákban: megerősítették az elnökség által 2023. április 26-án elfogadott 2022. évi szakmai beszámolót és közhasznúsági mellékletet, elfogadták a Felügyelőbizottság 2022. évi beszámolóját, illetve az MVGYOSZ alapszabályának módosításait.

A küldöttgyűlés bejelentések, hozzászólások programpontja keretében elhangzott kérdések többek között az MVGYOSZ székházfelújításának aktualitásaira, a Vakok Kertje szolgáltatásbővítésére, a népszerű Távszem megújítására és a balatonboglári üdülő bútorzatának cseréjére irányultak, továbbá számos felvetés érkezett az akadálymentesítés egységesítésével kapcsolatban.

Az MVGYOSZ 2022-es szakmai beszámolóját és a közhasznúsági mellékletet az alábbi linken lehet elolvasni.

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs