Május 26-án a Vakok Általános Iskolája reprezentatív Nádor-termében tartotta meg küldöttgyűlését a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége 79 fő tagegyesületi küldött részvételével.

Dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke köszöntötte a megjelent küldötteket, majd a névsorolvasást követően megállapította a küldöttgyűlés határozatképességét.

A szavazatszámláló bizottság, a jegyzőkönyvvezetők és a hitelesítők megválasztását követően az esemény a meghívóban szereplő napirend szerint zajlott le.

A tagegyesületek küldöttjei nyílt szavazással, számozott és pecséttel ellátott szavazócédulák felmutatásával nyilvánítottak véleményt a napirenden szereplő témákban.

A megjelent küldöttek nagy arányban támogatták az elnökség által előterjesztett 2021. évi szakmai beszámoló, a közhasznúsági melléklet, valamint a felügyelőbizottság 2021. évi beszámolójának elfogadását. Ezt követően megválasztották a Jelölőbizottság új tagjait (Almádi Balázs, Ádász István, Dömötör Attila, Leány Ferenc, Pesti Zoltánné, póttag Dömötör Szilvia) és a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsába (FESZT) delegált MVGYOSZ küldöttet, Barnóczki Gábor személyében.

A bejelentések, hozzászólások napirendi pont keretében számos fontos téma került megvitatásra, illetve közérdekű kérdések vetődtek fel. Többek között szó esett a gyógyszerek Braille-felirattal való ellátásáról, a televízióműsorok audionarrációjáról, a honlapok és mobil alkalmazások akadálymentesítéséről, munkahelyteremtésről és a társuló fogyatékossággal élő látássérült személyek szociális ellátásának hiányosságairól.

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs