Idén február 11-én ünnepelné századik születésnapját Bodor Tibor színművész, az MVGYOSZ hangoskönyvtárának névadója és ikonikus felolvasója. Köszöntse Ön is egy verssel és néhány személyes gondolattal!

 

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége 1961 óta működteti hangoskönyvtárát, mely a szövetség fennállásának centenáriumán, 2018-ban vette fel egyik legelkötelezettebb felolvasója, Bodor Tibor színművész nevét. A Bodor Tibor Hangoskönyvtár idén hatvanéves, névadója pedig 2021-ben ünnepelné századik születésnapját. Ebből az alkalomból február 11-én online megemlékezéssel és versmaratonnal köszöntjük Bodor Tibor színművészt és népszerűsítjük a verseket, melyeknek ő is nagy kedvelője volt.

A köszöntéshez bárki csatlakozhat, legyen látássérült versbarát, önkéntes felolvasó vagy műkedvelő szimpatizáns. Ehhez nem kell mást tennie, csak mondja el és rögzítse hangfelvételen kedvenc versét, majd a felvételt e-mailben küldje meg az info@mvgyosz.hu e-mail címre!

A jeles napra egy száz versből álló összeállítást készítünk a hangoskönyvtár fejlesztését lassan négy éve támogató Bodor Tibor Kulturális Egyesülettel (BTKE) közösen. A beérkező versek közül az egyesület elnöke, Bodor Tibor unokája, Puskás Kata Szidónia, valamint az MVGYOSZ képviselői választják ki azt a százat, melyek felkerülnek a BTKE Youtube-csatornájára, illetve a jeles nap alkalmából összeállított hangoskönyv részeként bekerülnek a Bodor Tibor Hangoskönyvtár állományába.

Amennyiben van kedves emléke akár a színművészről, akár az általa felolvasott könyvekről, azt is ossza meg velünk! Kérjük, hogy az előre megírt vagy élőben elmondott visszaemlékezést szintén hangfájlként küldje el az info@mvgyosz.hu e-mail címre. Az online megemlékezés anyagát részben ezekből a személyes visszaemlékezésekből állítjuk össze.

Kérjük, hogy a hangfelvételek elkészítése során az alábbiakat mindenképpen vegye figyelembe:

– a versekre vonatkozóan tartalmi vagy egyéb megkötés nincs: válasszon akár híres, akár kevésbé ismert verset, de saját költeménnyel is bátran bemutatkozhat;

– sem a versmondás, sem a személyes visszaemlékezés ne legyen hosszabb 3 percnél;

– egy jelentkező több verssel is nevezhet, ebben az esetben a 3 perces időkorlát versenként értendő;

– az egyes verseket és a visszaemlékezést egyenként, külön-külön hangfájlba rögzítse, de egy e-mailben több hanganyag is elküldhető;

– kérjük, törekedjen jó minőségű hangfelvétel elkészítésére, a nem megfelelő hangminőségű anyagokat a válogatásból kizárjuk;

– kizárólag elektronikus formátumú, e-mailben vagy óriásfájl-küldő alkalmazással elküldött hanganyagokat tudunk elfogadni, kérjük, cd-n, pendrive-on vagy egyéb adathordozón ne hozzon be és postán se küldjön hanganyagot!

– az e-mail tárgyába kérjük beírni: Bodor Tibor századik születésnapja;

– az e-mailben adja meg nevét, lakóhelyét (elég a település), illetve telefonszámát.

A versek és visszaemlékezések beküldésének határideje: 2021. február 2., kedd éjfél.

Az online megemlékezés pontos időpontját és technikai részleteit a későbbiekben tesszük közzé.

Köszöntse Ön is egy verssel századik születésnapján Bodor Tibort és a hatvanéves hangoskönyvtárat!

 

dr. Nagy Sándor – MVGYOSZ elnök

Puskás Kata Szidónia – BTKE elnök