A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége már 2018-ban, a szövetség centenáriumi évében online is elérhetővé tette az addig felolvasott műveket az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazás elindításával. Az egyre népszerűbb applikációban már 6000 művet érhetnek el az olvasók online.

A szövetség vezetősége akkor úgy döntött, hogy az első évben minden felhasználó díjmentesen használhatja az alkalmazást és a kapcsolódó weboldalt. A következő esztendőben a Covid-válságra való tekintettel az MVGYOSZ továbbra is ingyenesen biztosította szolgáltatásait minden látássérült személy részére. A szövetség a továbbiakban azon személyek számára fogja ingyenesen nyújtani az online és személyesen igénybe vehető szolgáltatásait, akik érvényes tagsági jogviszonnyal rendelkeznek a 21 tagegyesület valamelyikében.

Azok a látássérült személyek, akik nem tagok egyik egyesületnél sem, méltányos összegű szolgáltatási díj megfizetése után érhetik el a szolgáltatásokat.

Felhívjuk azon Braille- és hangoskönyvtár-használók figyelmét, akik nem rendelkeznek tagsági jogviszonnyal a szövetség tagegyesületeinél, hogy 2023-tól csak akkor tudják használni a Braille- és a hangoskönyvtárat, és csak akkor tudnak kedvezményesen vásárolni az MVGYOSZ segédeszközboltjában és webáruházában, ha befizetik az éves szolgáltatási díjat, melynek összege 2023-ra 6000 Ft/év. Ezt az összeget természetesen nem kell megfizetniük, ha belépnek az MVGYOSZ valamely tagegyesületébe és ott rendezik az éves tagdíjat.

A Távszem szolgáltatás használata díjmentes, így ezt a szolgáltatást akkor is igénybe tudják venni, ha nem élnek a fenti lehetőségekkel.

Figyelem! Az MVGYOSZ rendkívüli akciót hirdet a jövő évi szolgáltatási díj csökkentése érdekében. Azok, akik 2022. október 31-ig befizetik a szolgáltatási díjat, úgy az éves, 6000 forintos díj helyett mindössze 5000 forintért férnek hozzá az említett szolgáltatásokhoz a következő évben.

A szolgáltatási díj az alábbi két módon rendezhető:

Átutalással:
A megjegyzés rovatba kérjük, írják be a befizető – és egyben a szolgáltatást igénybe vevő – nevét és azt, hogy „szolgáltatási díj 2023”. A díjat az MVGYOSZ alábbi számlaszámára kérjük átutalni: 16200106-11512718.

Személyesen:
A könyvtár nyitvatartási idejében személyesen is be lehet fizetni Budapesten a Thököly út 105. szám alatt a II. emeleten található könyvtárban. A személyes befizetéshez mindenképpen kérjenek időpontot az alábbi elérhetőségek egyikén: 06-1-384-8440, info@mvgyosz.hu.

A könyvtár nyitvatartási ideje:
kedden: 10:00 – 18:00
csütörtökön: 9:00 – 17:00
pénteken: 8:30 – 12:30

Köszönjük, hogy továbbra is megtisztelnek minket bizalmukkal!

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető