A Tisza-tavi Ökocentrummal és a Veszprémi Állatkerttel kötött együttműködési megállapodást a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, melynek eredményeként a szabadidő aktív eltöltését szolgáló létesítmények 2023-ban kedvezményesebb jegyáron lesznek látogathatóak a látássérült személyeknek és egy fő kísérőjük számára.

A Fővárosi, a Pécsi és a Nyíregyházi Állatkert után 2023-ban két újabb helyszínt látogathatnak kedvezményesen a látássérült érdeklődők.

A 2023 februárjában megkötött együttműködési megállapodások célja, hogy a Tisza-tavi Ökocentrum és a Veszprémi Állatkert bemutatótermei, közönségterei, programjai, szolgáltatásai a látássérült emberek számára a lehető legszélesebb értelemben elérhetővé váljanak.

Az együttműködés keretében az Ökocentrum és a Veszprémi Állatkert biztosítja, hogy minden személy, aki rendelkezik a MVGYOSZ által kibocsátott fényképes tagsági igazolvánnyal melyhez a személy azonosítására szolgáló okiratot is elkérheti a pénztáros, valamint a látássérült érdeklődővel érkező 1 fő felnőtt kísérő az Ökocentrum, illetve a Veszprémi Állatkert által a megszabott, mindenkor érvényes PARTNER jegyáron vásárolhat belépőjegyet. A jegyárak változtatásának jogát mindkét helyszín fenntartja.

Az MVGYOSZ többek között szakmai tanácsadással, konzultációval segíti felmerülő igény esetén a partnereit, annak érdekében, hogy azok az adott körülményekhez képest a legkomfortosabb szolgáltatásokat nyújthassák a látássérült látogatóknak.

Az aktuális partneri jegyárakról az alábbi linken tájékozódhatnak:

Tisza-tavi Ökocentrum: https://tiszataviokocentrum.hu/hu/latogatoinknak/jegyarak

Veszprémi Állatkert: https://www.veszpzoo.hu/hu/arak

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs