Lassan beköszönt az uborkaszezon, de azért a nyár első heteire is jutott még néhány sajtómegkeresés. A válogatásban az MVGYOSZ május végi, június elejei médiamegjelenéseiből szemléztünk.

A vakvezetőkutya-kiképzés egy összetett folyamat
Magyar Katolikus Rádió
2024. 05. 30.
Szabó Csilla szerkesztő-riporter május végén járt az MVGYOSZ csepeli Vakvezetőkutya-kiképző Központjában. Milyen kutya alkalmas a vakvezetésre? Milyen tulajdonságok alapján választják ki a központ munkatársai a tenyészkutyusokat? Hogyan épül fel, és milyen elemekből áll egy vakvezetőkutya kiképzése? A közel egyórás, közvetlen hangvételű műsorban nemcsak ezekre a kérdésekre kapnak választ a hallgatók, hanem az is kiderül, hogy miből lesz a cserebogár…
Tovább a műsorra.

Összeállítás a Vakvezetőkutyák Országos Találkozójáról
M1, Esély
2024. május 25.
Az Esély magazin rendszeresen tudósít a szövetség eseményeiről, május végi adásukban közel öt percben számoltak be a Vakvezetőkutyák Országos Találkozójáról. A műsorban többek között dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezető, Kukely Andrea önkéntes kölyöknevelő, Gál Enikő, a szövetség munkatársa, Kovács József Bernát, a Knorr-Bremse Hungária Kft. Rail Service igazgatója, Rózsa Kata kutyakiképző és Schiff Mónika központvezető is nyilatkozott. Az összeállítás a műsor tizedik percénél kezdődik.
Tovább az Esély archív adására.

Hangképes összeállítás a Hobby Rádióban a szolgáltatásokról
2024. 05. 24.
Áprilistól újra teljes szolgáltatási palettával várja a látássérült embereket az MVGYOSZ. Ebből az alkalomból 2024. április 24-én sajtótájékoztatóra került sor a szövetség felújított székházában. A tájékoztatóval egybekötött sajtóbejáráson Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, Dukai Miklós önkormányzati államtitkár, Borbély Ádám zuglói önkormányzati képviselő, valamint dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke vett részt. A felújítási munkálatokról az elmúlt években rendszeresen beszámolt a Hobby Rádió, így a szolgáltatások teljes körű újraindításáról, valamint a székház bejárásáról is hangképes összeállítást készített Pál Zsolt Pille, a rádió műsorvezetője.
A több mint harmincperces összeállítást itt hallgathatja vissza.
Tovább a Hobby Rádió összeállítására.

A holnapi Esély adásban pedig 10.33-kor Marica és Bonó vakvezetőkutya történetét ismerhetik meg a nézők.

Összeállította:
Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs