Az MVGYOSZ segédeszközboltjában kapható a BlindShell CLASSIC magyarul beszélő, nyomógombos telefon, amely látássérült emberek számára lett kifejlesztve, és amelyet ismét bemutatunk Önöknek.

 

Az MVGYOSZ munkatársai közreműködésével elkészült a BlindShell CLASSIC nyomógombos telefon honosítása. A telefon sajátossága, hogy sok olyan funkció és alkalmazás is elérhető rajta, amelyek az okostelefonokra jellemzők. Ilyen például az e-mailezés, a Youtube-csatorna használata, az időjárásjelentés lekérése, a helymeghatározás, valamint többféle játék, de speciális, kifejezetten látássérült emberek számára hasznos alkalmazásokat is tartalmaz. Ilyen a színfelismerő, a zseblámpa funkció, vagy a txt formátumú könyvolvasó. A készülék minden egyes menüpontja magyarul beszél.

A bemutató meghallgatható a Hobby Rádióban az alábbi linken:

www.hobbyradio.hu/play

Időpont: 2020. október 30., péntek, 20:00 óra

Ismétlés: 2020. november 1., vasárnap, 13:00 óra,

és november 4. szerda 13:00 óra.

A kártyafüggetlen készülék tagi ára bruttó 99.000 Ft, melyet most az MVGYOSZ valamely tagegyesületénél érvényes tagsági jogviszonnyal rendelkező személyek kedvezményes, 66.000 Ft-os áron vásárolhatnak meg. A telefont a webáruházon keresztül is meg lehet vásárolni, ez esetben egy kérelem benyújtásával tudják visszaigényelni a kedvezmény összegét. Részletes tájékoztatás az MVGYOSZ ügyfélszolgálatán kérhető.

A telefon üzembehelyezéséről és használatáról részletesebb tájékoztatót a vásárlás során Braille vagy nagybetűs formában biztosítunk.

dr. Nagyné Berke Mónika

szolgáltatásvezető