Az MVGYOSZ április 11-én, a költészet napján nyitja meg a Vakok Kertjét a nagyközönség részére, ennek alkalmából mindenkit egy közös irodalmi piknikre hív, ahova nemcsak ételt és italt lehet hozni, hanem szép szavalatokat is!

Mint arról már korábbi cikkünkben is beszámoltunk, az idei évtől ismét az MVGYOSZ üzemelteti a Vakok Kertjét. A kert első nyitvatartási napja április 11-e lesz, ez a dátum 1964 óta a költészet napja Magyarországon. A versek ünnepnapjának alkalmából a szövetség egy egész napos programmal készül a kertbarátok és az irodalmat szerető érdeklődők számára.

A Vakok Kertje 12:00-kor megnyitja kapuit, majd 13:00 órától dr. Nagy Sándor az MVGYOSZ elnöke köszönti a megjelenteket. Ezt követően a szavalatoké a színpad. Versmondásra előzetesen is lehet jelentkezni, de ott helyben is bárki dönthet úgy, hogy elszavalja a jelenlévőknek a kedvenc versét. A szavalók között értékes ajándékokat sorsolunk ki a nap végén. Délután három órától pedig “Kérdezz-felelek” vetélkedőre hívjuk a jelenlévőket. Az MVGYOSZ-hez kapcsolódó kérdéseket kapnak a játékosok, minden jó válaszért ajándék jár!

Jöjjön el és töltsön velünk egy kellemes napot a megújult Vakok Kertjében! Hozza el magával bátran kedvenc versét is, de természetesen mivel irodalmi pikniket tartunk, így a süti se maradjon otthon!

A program ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges!

Kérjük, hogy részvételi szándékát 2023. április 6-ig az MVGYOSZ elérhetőségeinek egyikén jelezze, amennyiben verset is szeretne mondani, akkor azt is írja meg nekünk, hogy mely szerzőtől milyen művet választott.

Szeretettel várjuk!

Dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető