A Hely a Kossuth Rádió egyik klasszikus és népszerű riportműsora, mely többször jelentkezett már az MVGYOSZ székházából. A február 18-i adás a Távszem szolgáltatást mutatta be.

A Hely érdekessége, hogy helybe megy, azaz a riporter mindig a megszólaló partnernél rögzíti a műsor anyagát. A felvétel napján az MVGYOSZ irodáiban a normál munkamenetet fényképész, riporter és technikus jelenléte tette izgalmassá. Kiss Bea műsorvezető stábjával Németh Orsolya szakmai vezetőt, dr. Nagy Sándor elnököt, dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezetőt és két Távszem-operátort, Kovács Kingát és Molnár Anikót kérdezte a Távszem mindennapjairól.

A 2019-ben indult szolgáltatás alapfunkcióit Németh Orsolya mutatta be, majd egy próbahívás után a működtető és a felhasználó oldaláról is hozott személyes példákat a Távszem eredményességéről.

Dr. Nagy Sándor elmondta, hogy az európai uniós forrásból fejlesztett, okostelefonon elérhető szolgáltatás nemcsak a tájékozódásban segít, hanem a legkülönbözőbb helyzetekben pótolja a látást, ezzel nagymértékben megkönnyítve a látássérült emberek mindennapjait.

Dr. Nagyné Berke Mónika megszólalásában felidézte a Távszem szolgáltatás első napját, amellyel nemcsak a saját, hanem sokak álma vált valóra. Mint mondta: fantázia és sok-sok munka eredményeként született meg az alkalmazás, amely mára az interaktív távoli segítségnyújtás legfontosabb eszköze lett.

Kovács Kinga és Molnár Anikó szemléletes példákkal és emlékezetes segítségnyújtások felidézésével engedtek betekintést az operátorok munkájába.

Hogy mi mindenről volt még szó a 23 perces műsorban? Hallgassa meg a Kossuth Rádió archívumában a MédiaKlikken!

Link: https://mediaklikk.hu/kossuth-radio/cikk/2021/02/17/a-hely-tavszem-szolgaltatas/