Végéhez ért a szeptember 10-én meghirdetett Könyvről hangra kvízjáték. A válaszok minden kérdés esetében az MVGYOSZ hangoskönyvtárában rejlettek. Lássuk, melyik kérdésre mi volt a helyes válasz, s most az is kiderül, hogy kik voltak azok, akik mind az öt feladványra helyesen válaszoltak.

 

A kvízjáték kérdései hétről hétre nehezedtek, előszőr csak a felolvasó nevét kérdeztük, aztán kisebb kutatómunkára hívtuk a könyvtár olvasóit: így hol annak kellett utánajárni, hogy kik olvasták még fel a művet, hol meg annak, hogy az adott felolvasó milyen művekhez adta még a hangját. Utolsó kérdésünk azonban sokakon kifogott…

Lássuk a Könyvről hangra kvízjáték kérdéseit és a helyes válaszokat!

1. kérdés

Kinek, melyik művéből származik a Bodor Tibor interpretálásában elhangzó hangoskönyvrészlet?

A helyes válasz: Gárdonyi Géza – Egri csillagok.

2. kérdés

A második héten az elhangzó részlet felolvasójának nevét vártuk.

A helyes válasz: Mach András neve volt.

3. kérdés:

Ki olvasta fel Molnár Ferenc népszerű ifjúsági regényéből, A Pál utcai fiúk című műből az elhangzó részletet, valamint kértük, írjanak három olyan művet, amelyek szintén e felolvasónk interpretálásában hallhatóak.

A helyes válasz: Tóth Barnabás neve volt, aki többek között még olyan művekhez adta a hangját, mint Jean-Dominique Baubi Szkafander és pillangó-ja, Esterházy Péter Harmonia Caelestis című aparegénye vagy Faludy György Pokolbeli víg napjaim címmel megjelent életrajzi regénye.

4. kérdés

Szintén összetett feladat volt. Ki olvassa fel az elhangzó részletet? Melyik műből? Kik olvasták még fel rajta kívül ezt a könyvet?
A helyes válasz: Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című művéből elhangzott részletet Rudolf Péter színművész olvasta fel. Rajta kívül a népszerű könyv Bakonyi Orsolya, Lázár Csaba, Joó László felolvasásában is megtalálható a hangoskönyvtárban.

5. kérdés

Mely felolvasónktól érhető el a legtöbb felolvasott könyv az online hangoskönyvtárban?

A helyes válasz: Lencsés Szilvi neve volt.

Több mint harmincan vettek részt a nemes versengésben, de sajnos legtöbben az utolsó kérdésre rossz választ adtak, hiszen nem azt kérdeztük, hogy mely felolvasónktól érhető el a legtöbb felolvasott könyv a hangoskönyvtárban. Ha ezt kérdeztük volna, valóban Bodor Tibor színművész neve lett volna a jó megfejtés, de mi most az online hangoskönyvtárra kérdeztünk rá, s abban Lencsés Szilvitől található a legtöbb felolvasott mű.

A kvízjáték öthetes kérdéssorozatára három olvasónk (Árvay Mária, Deme János és Tóth Katalin) válaszoltak helyesen, így ők nyerték az MVGYOSZ segédeszközboltjában levásárolható vásárlási utalványt 35.000 Ft értékben.

Október 14-én a fehérbot napján Árvay Máriának személyesen át tudtuk adni a nyereményt, a másik két nyertes nyereményátvételével kapcsolatban személyesen egyeztetünk.

Mindhárom nyertesnek szívből gratulálunk! Köszönjük a kvízjátékba bekapcsolódó versenyzőknek, hogy részt vettek az olvasmányokra épülő megmérettetésen. Azok a játékos kedvű olvasók, akik most nem nyertek, ne csüggedjenek, a tervek szerint idén még hirdet egy adventi kvízjátékot az MVGYOSZ.

Hegedűs Katalin

kommunikációs munkatárs