Az MVGYOSZ által életre hívott Távszem szolgáltatás 2019 óta nyújt segítséget látássérült felhasználóinak, most pedig egy új mérföldkőhöz érkezett. A küszöbön álló átalakulásának köszönhetően sokkal több eszközön válik használhatóvá, így például a BlindShell Classic 2 telefonon, vagy akár számítógépen is.

Következő műsorunk teljes egészében az MVGYOSZ, illetve annak Távszem szolgáltatása kerül reflektorfénybe, a kérdésekről pedig az MVGYOSZ-tól érkező két vendégünk, dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezető, illetve Garami Gábor fejlesztésért felelős informatikus fogja ismertetni.

A Távszem szolgáltatás, amelyet immáron közel négy éve vehetnek igénybe a látássérült felhasználók azon célból, hogy érdeklődjenek a telefon kamerája által közvetített információkról, elérkezett fennállásának eddigi talán legnagyobb átalakulásához. Ennek lényege, hogy működését webes alapokra helyezik, ennek köszönhetően pedig sokkal több eszközön és operációs rendszeren lesz hozzáférhető, használata nem korlátozódik majd iOS és Android rendszerekre.

Az újonnan bevezetésre kerülő Távszem ezen kívül sokkal tisztább hangminőséget is kínál, ugyanakkor telepítése és beállítása némileg megváltozik.
Adásunkban vendégeinket kérdezzük az új Távszem alkalmazás fejlesztéséről, az új verzió bevezetésének folyamatáról, a telepítés és beállítás mikéntjéről, illetve természetesen ezúttal is készülünk hangos bemutatóval az új Távszem tesztverzióját használva, amelyet Androidon, iPhone-on, és BlindShell Classic 2 telefonon is kipróbálunk.

Értesüljön első kézből az újdonságokról ezen a pénteken is, és hallgasson Gépházat, az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsorát!

Mikor? 2023. május 26-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető