Már idegen nyelven is lehet kölcsönözni műveket az MVGYOSZ Bodor Tibor Hangoskönyvtárából. Írja meg, mit szeretne elolvasni, és mi megpróbáljuk beszerezni!

Az MVGYOSZ és a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) által alapított Accessible Books Consortium (ABC) nemzetközi szervezettel aláírt megállapodás értelmében hozzáférést kapott az MVGYOSZ a konzorciummal kapcsolatban álló hangoskönyvtárak audio-gyűjteményeihez. A Magyarország és az EU által is ratifikált, a látássérült emberek részére megjelent művekhez való hozzáférésének megkönnyítéséről szóló marrákesi szerződés értelmében, illetve az ABC-vel kötött megállapodás eredményeképpen így egy több mint 850.000 a látássérült olvasók számára adaptált digitális hanganyagból álló állomány vált elérhetővé az MVGYOSZ Hangoskönyvtárán keresztül.

Ez a MVGYOSZ Hangoskönyvtára app felhasználói számára azzal az előnnyel jár, hogy ezentúl nem csupán magyar, hanem idegennyelvű könyvekre vonatkozó igényeikkel is megkereshetik a szövetséget.

Amennyiben Önnek iskolai tanulmányaihoz, nyelvtanuláshoz vagy az idegen nyelven történő olvasás öröméért szüksége van idegennyelvű hanganyagra, jelezze azt az MVGYOSZ elérhetőségeinek egyikén, és munkatársaink megpróbálják azt felkutatni az ABC állományában. Ha a kért mű beleillik könyvtárunk igen széles gyűjtőkörébe, kisebb adaptációs folyamat után feltöltjük az alkalmazás „Idegennyelvű könyvek” kategóriájába.

Elsősorban kortárs és klasszikus világirodalmi alkotások, valamint alapvető ismeretterjesztő művek érhetőek el, a vallási, illetve specifikus szakkönyvek esetében a külföldi könyvtárak állománya is hiányos.

Bízunk benne, hogy a könyvtár legújabb szolgáltatásával még több olvasni szerető személy csatlakozik a több ezer főt számláló felhasználói csapathoz!

Dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető

Iván Péter, az MVGYOSZ munkatársa