Ebben az évben is megrendezi a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége fővédnökségével a Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciáját, a LESEK-et. Az idei eseményre november 18-án 10 órától 16-óráig kerül sor a Vakok Általános Iskolája Nádor termében.

Az évenként megvalósuló esemény célja, hogy egyrészt a látássérült emberek mindennapi életét megkönnyítő innovatív megoldásokat mutasson be, másrészt, hogy az előadásokat és kiállítást is magában foglaló konferencia közelebb hozza egymáshoz a segédeszköz-forgalmazókat és a vásárlókat, hogy minél szélesebb körben terjesszék az új megoldások elérhetőségének hírét az érintettek körében, valamint, hogy a kiállítók minél inkább felmérhessék a valós igényeket.

Az idei kiállító cégek és szervezetek

Alko-soft Szolgáltató Nonprofit Bt.
Együttlátók Alapítvány
Informatika a Látássérültekért Alapítvány
Láthatár Bolt
MVGYOSZ segédeszközbolt
Novák optika
Orcam Románia
Robert’s Design
Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete
Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete

Az esemény programja

10:00 – LESEK konferencia és segédeszköz-bemutató megnyitója – Bukta Bence, a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete elnöke

10:05 – A rendezvény fővédnöke, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége szakmai vezetője, dr. Velegi Dorottya köszöntője

10:30 – 14:45 Látássérült embereket érintő előadások megtartása

15:30 – Nyereménysorsolás a Nádor teremben

Az előadások témái és időpontjai

10:30 – Novák Optika. Előadó Novák Zsuzsanna

10: 50 – Év vége az MVGYOSZ-nél. Előadó Dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezető.

11:30 – Együttlátók Alapítvány – Lélek- és közösségépítés az “együttlátás” jegyében. Előadó: Bieber Mária, az Együttlátók Alapítvány elnöke.

12:10 – Narradívák – Az audionarráció bemutatása – Előadó: Gazdik Kati

12:45 – Orcam Románia – Orcam eszközök bemutatása

13:10 – Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete. – Az egyesület szolgáltatásai. Előadó: Nemes-Nagy Tünde, az egyesület elnöke.

13:40 – Informatika a Látássérültekért Alapítvány – Megnövelt Braille-képesség és meggyőző nagyítási teljesítmény”, alcím: A DEX 3.5, a JAWS 2024 és a ZoomText 2024 újdonságai. Előadók: az Infoalap munkatársai.

Nyereményjáték
A látogatók között a nap végén, nyereménysorsolás keretén belül értékes ajándékokat sorsolnak ki. Az ajándékokat a kiállító cégek felajánlásai teszik lehetővé. A sorsolás 15 óra 30 perckor kezdődik a Nádor teremben.

A rendezvény médiatámogatója a Hobby Rádió, akik az egész napos programot élőben közvetítik a Gépház adása keretében a rádióban!

Bővebb információk a kiállított termékekről és a megközelíthetőségről a lesek.hu honlapon és a mellékletben.

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs