A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége fővédnökségével 2022. november 19-én, szombaton 10-től 16 óráig rendezi meg a Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciáját, a LESEK-et, melynek 2022-ben a Teleki Blanka Gimnázium ad otthont.

A november 19-i esemény előadásaiból többek között megismerhetik a Református Vakmissziót, az Együttlátók Alapítvány lélek- és közösségépítő tevékenységét, a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete Braille-szolgáltatásait, az Informatika a Látássérültekért Alapítvány hardver és szoftver újdonságait, de arról is lesz szó Bukta Bence elnök előadásában, hogy hogyan játszhatnak a Playstation játékokkal a látássérült emberek.

Az idei év kiállítói között az Alko-soft Szolgáltató Nonprofit Bt., az Informatika a Látássérültekért Alapítvány, az Együttlátók Alapítvány, a Labrador Kft., a Láthatár Bolt, az MVGYOSZ segédeszközboltja, a Novák Optika, a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, valamint a JKJ Srl és a cég magyarországi forgalmazója, a FAL 2001 Kft. vonultatja fel népszerű termékeit.

A szervezők a látogatók között a nap végén értékes ajándékokat sorsolnak ki a kiállító cégek jóvoltából.

Részletes információk az esemény honlapján érhetők el.

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs