Az előkészítő munkálatokat követően 2021 márciusában megkezdődött az MVGYOSZ székházának felújítása, átépítése, mely mostanra egy újabb fázisához érkezett. A legújabb fejleményekről ezúttal a műszaki ellenőr számolt be.    

Az egykor gróf Sipeki-Balás Béla villájaként álló műemlék épülethez az 1970-es években egy toldaléképületet húztak fel, amely azonban már nem volt műemlék, így annak teljes elbontásával kezdődött a kivitelezés. A toldalékszárny helyén mára egy teljesen szerkezetkész épület található, melyben javában tartanak a belső építési-szerelési munkálatok. Ezzel párhuzamosan a műemlék villa restaurálása is zajlik. Ezekben a hetekben – az egyre tavasziasabbá váló időjárás függvényében – tetőfelújítás, homlokzatfelújítás veszi kezdetét. A kert közművesítése már elkészült, a hátsó épületben pedig már a járófelületek elkészítése zajlik. Az éteren keresztül bepillantást nyerhetünk az épülő-szépülő épületegyüttesbe. Aki ebben segítségünkre lesz, Böröczffy István műszaki ellenőr, aki a szerkesztő minden kérdésére készséggel válaszol.

Mikor? Az Esélyegyenlőségi Magazin márciusi első adásában, 8-án és 15-én, kedden 9 és 21 órai kezdettel.

Hol? Magyarország egyetlen, látássérült személyek által működtetett és az őket leginkább érintő kérdésekkel kiemelten foglalkozó közösségi rádiójában, a Hobby Rádióban!

A rádió az online térben fogható a http://www.hobbyradio.hu:8000/hobbyradio.mp3 linken.
Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Ruzsa Viktor.

A műsor az MVGYOSZ és a Hobby Rádiót működtető Net-média Alapítvány támogatásával valósul meg.

Ruzsa Viktor
MVGYOSZ-munkatárs