Nemrég átalakításon és felújításon esett át az MVGYOSZ segédeszközboltja, a termékpaletta és a szolgáltatások listája is bővült. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy nem volt hiába a megújulás, egyre több látássérült ember veszi igénybe a szolgáltatásokat és találja meg az életét megkönnyítő eszközöket a boltban.

Népszerű újdonság például az angolul beszélő  digitális óra és hőmérő, a Braille-írásos karóra, a beszélő személyi mérleg. Emellett a bolt beszerzett rengeteg kutyás kelléket: összecsukható tálat, játékokat, evéslassítót, illetve gyerekeknek és felnőtteknek szóló játékok is kaphatók, a Braille Rubik-kockából például rengeteget eladtak már.

A különféle termékeket nemcsak személyesen, de előreutalással is meg lehet vásárolni, ez esetben választható, hogy a Magyar Posta Zrt. vagy a GLS vigye ki a rendelést. Sokan élnek ezzel a lehetőséggel. Mint ahogy annak is többen örültek, hogy már javítással is foglalkozik a segédeszközbolt. A garanciális termékek esetében ez ingyenes, a lejárt garanciájú, régebben vagy máshol vásárolt eszközök esetében pedig nagyon jutányos áron vállal javítást az MVGYOSZ.

Ádám Judit