2020. számos tekintetben rendhagyó, miért lenne kivétel éppen a fehérbot napja? Szeretettel hívjuk tagjainkat, támogatóinkat, partnereinket és minden kedves érdeklődőt újszerű virtuális eseményünkre a látássérült emberek világnapján! Kezdés október 15-én 9 órakor!

 

Közeleg október 15., a fehérbot nemzetközi napja. Mint 2020-ban annyi mindent, ezt a napot is új formában szeretnénk emlékezetessé tenni, vigyázva egymás egészségére és mégsem feledkezve meg arról, hogy ilyenkor irányul a legnagyobb figyelem a vak és gyengénlátó emberekre. Nem meglepő tehát, hogy idén nagy újítással készülünk és a személyes részvételen alapuló ünnepség helyett virtuális eseménnyel tesszük emlékezetessé ezt a számunkra jeles napot.

Hagyományainkhoz híven a fehérbot napjához kapcsolódva adja át a szövetség elnöke az elnökség által határozatban odaítélt Braille-emlékérmeket. Emellett először kerül átadásra az idén alapított Rithnovszky-díj azon önkénteseknek, akik évek óta kölyöknevelőként támogatják az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjának munkáját. Az eseményen számos további érdekes bejelentéssel készülünk, érdemes lesz tehát velünk tartani!

A fehérbot nemzetközi napja alkalmából frissen készült film az MVGYOSZ Youtube csatornáján lesz megtekinthető október 15-én csütörtökön 9 órától.

Kérjük, kövesse Facebook eseményünket, ahol később tesszük közzé a műsor pontos elérési linkjét.

https://www.facebook.com/events/345314390134114

Szeretettel várjuk egy közös virtuális ünneplésre!

dr. Nagy Sándor elnök