Ha nem tudott személyesen jelen lenni a fehérbot nemzetközi napja alkalmából szervezett MVGYOSZ rendezvényen, vagy ha ott volt, de szívesen hallgatná újra a nap eseményeit megörökítő felvételt, akkor az ön számára jó hír, hogy az ünnepség teljes hanganyaga elérhetővé vált a szövetség podcast-csatornáján.

A rendhagyó ünnepi alkalom első részében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és az MVGYOSZ együttműködéséről szóló bejelentést hallhatjuk. A Jónak lenni jó! kampány 2022-es támogatottja a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége. A szervezet ezúttal kiemelt figyelmet kap a közmédia csatornáin, tevékenységének híre pedig ez által a társadalom szélesebb rétegeihez is eljut.

A műsor további részében pedig a Louis Braille-emlékérmek és a Hangomat Adom Díj átadásáról hallhatnak. A Louis Braille-emlékérmet olyan elismert szakemberek kapják, akik egész életükben a látássérült emberekért dolgoznak. A Hangomat Adom Díj nyertesei pedig olyan önkéntesek, akik már legalább 500 órányi hangoskönyvet készítettek a látássérült olvasóknak, segítve ezzel a kultúrához való egyenlő esélyű hozzáférésüket.

Az ünnepség harmadik részében bemutatásra került a Fény az időben című szépirodalmi antológia, mely csaknem másfél éves előkészület után vált elérhetővé a nagyközönség számára. Dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezető beszélgetőtársai voltak: Szilágyi Ildikó, dr. Baranyiné Miks Mária, Geriné Jóna Ilona, Kanik Szabolcs Kristóf és Rózsa Dezső. Az érdeklődők az MVGYOSZ segédeszköz-boltjában vásárolhatják meg a kiadványt.

A felvételt a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége készítette. A műsor az MVGYOSZ podcast-csatornáján, az alábbi linkre kattintva hallgatható meg:
https://anchor.fm/ruzsa-viktor7/episodes/A-MAGYAR-VAKOK-S-GYENGNLTK-ORSZGOS-SZVETSGE-2022–OKTBER-15-I-FEHRBOT-NAPI-NNEPSGE-e1pnnac

Ruzsa Viktor
kommunikációs munkatárs