Január 15-én az MVGYOSZ újra elindítja a Braille- és a hangoskönyvek kölcsönzését, a kiválasztott műveket postai úton juttatja el a szervezet az olvasóknak.

December közepétől több fórumon adtunk hírt arról, hogy az MVGYOSZ visszaköltözött a Hermina úti felújított székházba. A könyvek, a dokumentáció, a bútorzat és az eszközállomány szállítása több körben valósult meg, a karácsony előtt napok és az új esztendő első hetei a kicsomagolás jegyében teltek.

Ahhoz azonban, hogy az online és személyes szolgáltatások újra zavartalanul elinduljanak, még egy kis időre szükség van. A napokban zajlik az internetbekötés, a számítógépek és a helyi hálózat beüzemelése. A szolgáltatások négy év után indulnak újra a felújított székházban, közülük több engedélyezési eljáráshoz kötött, ezek beszerzése ugyancsak folyamatban van még.

Azonnal hírt adunk minden olyan történésről, amely kedvezően befolyásolja egy-egy szolgáltatási terület megkezdését, kérjük, figyelje az MVGYOSZ honlapját, hírlevelét és a közösségi média felületeket.

A szolgáltatások közül először a postai kiszállítással történő könyvkölcsönzés indul el. Az eddig megszokott formában igényelhetnek Braille-könyveket, valamint hangoskönyveket a másfél éve bevezetett hangoskönyv-lejátszón.

A kölcsönzés feltétele, hogy a kölcsönző legyen beiratkozva a könyvtárba. A Braille-könyvek postai kiszállítása idén is díjmentes, de csak a kölcsönző postacíme szerint illetékes postahivatalig történik. Kérjük, hogy postai kölcsönzés esetén az alábbi címre küldjék vissza a könyveket: MVGYOSZ 1406 Budapest, Pf.: 44.

Kérjük, hogy a kiválasztott művek címét, szerzőjének megnevezését és a könyv típusát (Braille- vagy hangoskönyv) Kovács Kinga könyvtárosnak küldje meg a megszokott kapcsolattartó űrlap segítségével.

Köszönjük, hogy munkánkat az elmúlt hetekben türelmével is segítette.

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető