Fájdalommal tudatjuk, hogy a látássérült zeneművészek közül újabb kiválóság távozott, 2022. december 3-án, életének 69. évében váratlanul elhunyt Weszely Ernő eMeRTon díjas zongora- és harmonikaművész.

1953-ban született Sümegen, majd gyerekként a budapesti Vakok Általános Iskolájába került, ahol zenei tanulmányait is kezdte. Tizenkét évig tanult zongorázni és kilenc évig harmonikázni.

Először 1972 szeptemberében lépett színpadra, ötvenéves pályafutása alatt számos zenekarban játszott, sokan a Budapest Ragtime Band tagjaként ismerték meg.

Az első harmonikáját 11 éves korában kapta karácsonyra az édesapjától, mint mondta, megtetszett neki, hogy a hangszer avatott kezekben zenekarszerűen képes megszólalni.
A nyolcvanas évekre nemzetközileg is elismert muzsikussá vált, az érdeklődők több mint 20 országban élvezhették lehengerlő koncertjeit, valamint rendszeres fellépője volt a látássérült embereket megszólító rendezvényeknek.

Ötvenéves pályafutása alkalmából 2022 szeptemberében a Budafoki Pezsgő Bornapokon a Magdolna Udvarban lépett fel, a jubileumi interjúval emlékezünk a feledhetetlen művészre.

Isten veled, Ernie!

Dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető