Idén már a hatodik évében jár A jövő kilátásai program, mely a látássérült diákok köz- és felsőoktatásának, valamint a fiatalok életvitelének támogatását tűzte ki céljául. A program keretében idén is több online Együtt a jövőnkért alkalmat szervez az MVGYOSZ, melyekhez országos szinten csatlakozhat bárki, aki érintett vagy érdeklődik a téma iránt.

Első alkalommal, februárban a sport és testnevelés módszereiről beszélgettünk sportolókkal és testnevelést oktatókkal. Márciusban ismét egy reál tantárgy, a matematika kerül a középpontba, amelyen az Infoalap által készített matematika könyvek és más, a tantárgyat támogató eszközök kerülnek bemutatásra.

Tavaszi terveink között szerepel a Látásvizsgáló új helyszínének, valamint a szakértői vélemény igénylésének és jellemzőinek bemutatása.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is több szervezet és intézmény számára biztosítunk bemutatkozási lehetőséget. Az előadóktól természetesen, ahogy eddig is, minden résztvevő kérdezhet, akár előzetes formában a jelentkezési lapon, akár az esemény idejében.

Mivel a zene nagyon fontos szerepet tölt be a látássérült személyek életében, így ezt a területet is szeretnék körüljárni a 2023-as esztendőben.

Az MVGYOSZ egyik fő feladata az akadálymentesítés, legyen szó fizikai vagy infokommunikációs formáiról, így ez a téma sem maradhat ki a programsorozatból, hiszen rengeteg területen érinti a látássérült fiatalok életét.

A legfrissebb tartalmakat keresse a program weboldalán.

Puskás Anett
ifjúsági referens