Az MVGYOSZ 2020 májusában indította útjára a Távszem nyerteseknek az iBlind zárt Facebook-csoportot, melyhez most még többen csatlakozhatnak.

 

Az MVGYOSZ iBlind csoportja 2020 májusában indult Mali Attila látássérült szakember vezetésével. Az indulás óta több mint 20 oktatóvideó készült el, melyek az iOS rendszerű készülékek, elsősorban az iPhone okostelefonok használatát mutatják be. A csoporthoz elsőként azok a személyek csatlakozhattak, akik a Távszem projekt keretében készüléket nyertek. Közkívánatra 2021 januárjától kibővítjük a csatlakozás feltételeit. Így minden olyan látássérült személy csatlakozhat a Távszem iBlind zárt Facebbok-csoporthoz, aki regisztrált a Távszem szolgáltatásra, és rendszeresen használja azt. A csoporttagság feltétele, hogy valaki olyan személy meghívja Önt a csoportba, aki már tag. Ezt követően a munkatársak ellenőrzik a Távszem regisztrációt és a használat gyakoriságát, majd jóváhagyják a jelentkezést. Ettől kezdve egyaránt hozzáférnek az eddigi és az ezt követően megjelenő oktatóvideókhoz.

Miért érdemes csatlakozni?

Mert az oktatóvideókban választ kap többek között arra, hogy hogyan lehet az iPhone-t bluetooth-os billentyűzettel használni, hogyan kell szöveget szerkeszteni, miért merül gyorsan az akkumulátor, hogyan tudunk segélyhívást kezdeményezni, szoftvert frissíteni, biztonsági mentést készíteni. Továbbá Ön is felteheti kérdéseit, melyre egyértelmű és hiteles választ fog kapni.

Fontos, hogy a csatlakozást követően figyelmesen olvassák el a csoport szabályzatát!

Bízunk benne, hogy még több iOS rendszert használó látássérült embernek tudunk segíteni.

Várjuk Önt is sok szeretettel a virtuális oktatótérben!

 

dr. Nagyné Berke Mónika

szolgáltatásvezető

 

Mali Attila

oktató