Az MVGYOSZ segédeszközboltjában 2023. január 1-től nem árusítjuk a VinA típusú nagyítókat, illetve a szabályozás változásai miatt nem tudjuk befogadni az egyedi kérelmeket sem ezekre a termékekre.

Az eltelt évek alatt sokan megismerték és megszerették a VinA típusú nagyítókat. Könnyen kezelhető, az ára elérhető, valamint egyedi támogatást lehetett rá beadni a NEAK-hoz. Az elmúlt évben hazánkban szigorították a nagyítók, a fehérbotok és egyéb Braille-eszközök esetében a forgalmazás folyamatát, ezen termékek esetében speciális engedélyekkel kell rendelkezzen a gyártó és a forgalmazó ahhoz, hogy ezeket a segédeszközboltban árusíthassuk, és beadhassunk rá egyedi kérelmet a NEAK-hoz.

A VinA típusú nagyító sajnos nem fér bele ebbe a kategóriába, mivel nem áll a gyártó rendelkezésére a magyarországi előírásoknak megfelelő igazolás, és nem is tervezi beszerezni azokat. Így sajnos az MVGYOSZ nem tudja befogadni ezt követően a NEAK-hoz készített egyedi kérelmeket erre a típusú nagyítóra.

A készülékeket teljes áron továbbra is meg lehet vásárolni az Alko-Soft.hu weboldalon.

Nagyítók nélkül nem maradunk, hiszen létezik néhány nagyító, ami megfelel a hazai előírásoknak. Az MVGYOSZ segédeszközboltjában az alábbi nagyítókat lehet megvásárolni, vagy egyedi kérelmet beadni rájuk, melyet a NEAK-hoz továbbítunk:
Ruby, Ruby 7 HD, Ruby XL HD.

További kérdés esetén kérjük, keresse az MVGYOSZ ügyfélszolgálatát.

Megértésüket köszönjük!

Dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető