A szövetség podcast-csatornájának követői már hallhattak arról egy korábbi adásban, hogy milyen lesz az MVGYOSZ székházának megújult villaépülete és a mögötte épülő új szolgáltatóközpont. Most kicsit jobban elmélyedünk a villa építészeti rejtelmeiben, valamint a felújítást megelőző felmérés és tervezés kulisszatitkaiban.

Falvai Balázs vezető tervezőtől megtudhatjuk, milyen szempontokat kellett figyelembe venni a műemlék villa felújításának tervezésekor és a kivitelezéskor, illetve az akadálymentesség követelményeinek való megfelelés érdekében.

A beszélgetésből többek között kiderül, miért került be az építészek egyetemi képzésébe a Sipeki-villa, miért volt jelentős a rögzítő-felmérő folyamat a tervezés előtt, milyen vizuális elemek erősítik a villaépület és az új szolgáltatóház harmóniáját, valamint, hogy milyen funkcióknak kell megfelelnie az új, modern, XXI. századi épületnek.

A beszélgetés az Esélyegyenlőségi Magazin júniusi második adásában lesz meghallgatható június 21-én és 28-án, kedden 9:05 és 21:05 kezdettel a Hobby Rádióban a www.hobbyradio.hu/play linken, illetve az MVGYOSZ podcast-csatornáján is elérhető.

Kövesse a szövetség hivatalos podcast-csatornáját, hogy ne maradjon le aktuális híreinkről, eseményeinkről!

Ruzsa Viktor
kommunikációs referens

Az MVGYOSZ székházberuházása a Belügyminisztérium támogatásával valósul meg.