Az MVGYOSZ hírlevele mostantól a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete által üzemeltetett Telefotel szolgáltatásban is elérhető. Az ingyenesen hívható zöldszám 6-os menüpontjában minden hétfőtől hallgathatóak meg a szövetség aktuális hírei.

 

Az MVGYOSZ Hírlevél hétről hétre több mint 2300 címzetthez jut el, országszerte informálva a látássérült személyeket és partnereinket a szövetségben zajló munkáról, eseményekről, a szolgáltatások aktuális működéséről és az újdonságokról.

Bár a látássérült emberek közül egyre többen használnak számítógépet és/vagy okostelefont, az idősebb generáció képviselői között még mindig vannak, akik szívesebben hallgatják meg az aktuális híreket, információkat élő felolvasásban, emberi hangon. Nekik nyújt egyenlő esélyű hozzáférési lehetőséget a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete 2019 februárjában elindított Telefotel szolgáltatása, mely rajtuk kívül az olvasási nehézséggel élő személyeknek is segít.

A Telefotelt bárki könnyedén elérheti az ingyenesen hívható +36-80/80-45-85-ös telefonszámon. A telefonkészülék nyomógombjainak használatával az érdeklődők kedvükre válogathatnak a látássérült emberek szervezeteinek hírei, a hipermarketek akciós kínálatai, a rádiók és televíziók műsorai, kulturális és szabadidős programajánlatok, valamint számos egyéb hasznos információ között.

A Telefotel szolgáltatásban mostantól minden hétfőn elérhetővé válik az MVGYOSZ aktuális hírlevelének teljes tartalma a Bodor Tibor Hangoskönyvtár felolvasóinak tolmácsolásában. A hírlevél meghallgatásához a főmenüben nyomja meg a 6-os gombot (Országos programok), ahol kiválasztható és meghallgatható a teljes hírlevél.

Kérjük olvasóinkat, terjesszék ezt az információt a számítógépet vagy okostelefont nem használó látássérült ismerőseik körében, hogy híreink hozzájuk is eljuthassanak!