Számos kérdés merült fel azzal kapcsolatban, hogy meddig érhető el a hangoskönyvtár alkalmazás. A legfontosabb tudnivaló, hogy az egyesületi tagok akkor tudják ingyenesen az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazást használni, ha rendezve van annál az egyesületnél a tagsági jogviszonyuk, ahol tagok.

Minden évben szükséges rendezni a következő évi tagdíjbefizetést a tagegyesületeknél többek között azért is, hogy az MVGYOSZ szolgáltatásait ingyenesen tudják használni a látássérült felhasználók. A hangoskönyvtár használatának feltétele, hogy rendezett tagsági jogviszonya legyen az olvasónak az adott évre, amelynek meglétét az alkalmazás eddig minden évben december 31-én ellenőrizte.

Az MVGYOSZ az előző években azt tapasztalta, hogy a rendszer elérésében egyes felhasználók számára fennakadást jelentett, hogy a tagegyesületek év elején még nem voltak elérhetőek, így, ha adminisztrációs hiba történt, ezt a felhasználók nem tudták jelezni egyesületük felé. A fenti okok miatt 2022-ben január 10-én fogja a rendszer ellenőrizni azt, hogy a tagnyilvántartóban is rögzítve van-e a tagdíjbefizetés ténye, addig pedig zavartalanul lehet a több mint 5000 mű között válogatni.

Amennyiben bármi észrevételük, nehézségük lenne az MVGYOSZ által működtetett alkalmazásokkal kapcsolatosan, kérjük, hogy ezt az ügyfélszolgálat részére küldött e-mailben jelezzék, hiszen a szövetség munkatársai folyamatosan figyelik az elektronikus megkereséseket.

Mindenkinek jó olvasást és boldog új évet kívánunk!

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető