Az MVGYOSZ külföldi stratégiai partnerével, az olasz JKJ Srl céggel folytatott tárgyalásokat akadálymentesítési témakörökben 2023. június 20-23 között. A nápolyi székhelyű vállalatot a magyarországi egyeztetéseken Mariano Iervolino, a JKJ Srl ügyvezetője, Carmine D’Antuono a JKJ Srl munkatársa, valamint dr. Linczényi Endre, a JKJ magyarországi kapcsolattartója képviselte.

A többnapos találkozó az MVGYOSZ székhelyén egy szakmai egyeztetéssel kezdődött, melyen a szövetség vezetői és akadálymentesítéssel foglalkozó munkatársai is részt vettek.

A megbeszéléssorozat számos területet érintett, többek között szó esett a taktilis burkolati jelek meglétéről és azok szabványos kialakításának fontosságáról, továbbá elhangzott, hogy az MVGYOSZ gondozásában Magyarországon folyamatban van egy kivitelezési kézikönyv elkészítése, ami segítséget nyújt majd a tervezőknek a taktilis burkolati jelek – vezetősáv, figyelmeztető jelzés, zónahatárkő – megfelelő kialakításához.

Az MVGYOSZ és a JKJ képviselői a MÁV fejlesztési és beruházási főigazgatójával, a beruházást lebonyolító igazgatójával, valamint a MÁV akadálymentesítéssel foglalkozó munkacsoportjával folytattak tárgyalásokat, majd az Óbudai Egyetemmel és az Engineed Kft.-vel történt egyeztetés a közös munka, az okos fehérbot fejlesztése kapcsán.

Benedek Zoltán
akadálymentesítési munkatárs