A Bodor Tibor Hangoskönyvtár online elérhető hangoskönyveinek száma mára meghaladja a 4700-at. Csak az elmúlt három év alatt kétezer új hangoskönyv született, amelyhez több mint 500 önkéntes adta a hangját. Most arra kérjük Önöket, lepjék meg az önkéntes felolvasókat, és üzenjenek nekik a fehérbot napja alkalmából.

Mint az korábban közzétett híranyagunkban olvasták a hangoskönyvtár hatvanéves fennállásának alkalmából az idei fehérbot napi esemény fókuszában az olvasás, a látássérült emberek kulturális esélyegyenlőségét támogató hangoskönyvek szerepe és az önkéntes felolvasók áldozatos munkája áll.

Az október 14-i ünnepi esemény tervezetében két programelemet is szervezünk, amely az önkéntes felolvasóink részvételével valósul meg: 12:20-kor egy kerekasztal-beszélgetés keretében járjuk körül, hogy milyen motivációk, sikerek ösztönzik önkénteseinket, 13 óra 20 perctől pedig egy ízig-vérig eleven, forgószínpados felolvasó-olvasó találkozón lehet személyesen megismerni a jelen lévő felolvasókat.
A földrajzi távolság, a munkahelyi elfoglaltság vagy az egyéni fizikai állapot miatt nem minden olvasónk lesz jelen az eseményen, ezért arra kérjük a hangoskönyvtár-olvasókat, küldjenek az info kukac mvgyosz.hu e-mail címre egy maximum egyperces hangüzenetet vagy egy rövid levelet, amelyben az önkéntes felolvasóinknak szánt motiváló gondolataikat összegzik, mi pedig továbbítjuk számukra azokat.

Felolvasóink szívvel és lélekkel adják hangjukat újabb és újabb művekhez, fáradhatatlanul, sokszor munka mellett szakítanak időt arra, hogy egy újabb könyvélménnyel lepjék meg olvasóinkat.

Kérjük, szánjanak néhány percet arra, hogy visszajelzést küldenek egy-egy könyv kapcsán azoknak, akik napról napra hangjukat adják egy-egy szépirodalmi mű, tankönyv, mese, szakkönyv vagy vers felolvasásához.

Felhívásunk ugyan most a fehérbot napjához kapcsolódik, de természetesen a felolvasóknak szánt üzenetek a későbbiekben is örömet szerezhetnek önkénteseinknek, így kérjük, a jövőben se feledkezzenek el arról, hogy visszajelzést küldjenek egy-egy könyv elolvasását követően. Amennyiben használják a Facebook közösségi oldalt, s van kedvük a közvetlen beszélgetéshez is, kérjük csatlakozzanak a Felolvasók, olvasók BTKE Facebook-csoporthoz.

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető