Az MVGYOSZ minden évben a szövetség tagegyesületeinek képviselői, partnerei és önkéntesei aktív részvételével ünnepli meg a fehérbot nemzetközi napját, melynek keretében többek között a Louis Braille emlékérmek átadására is sor kerül. Az idei esemény október 13-án 10:00 órakor kezdődik a Vakok Kertjében.

A 2023-as év mérföldkő jelentőségű a szövetség életében, hiszen Magyarország Kormányának támogatásával decemberben befejeződik az MVGYOSZ székházának felújítása, melynek köszönhetően a szövetség méltó körülmények között biztosíthatja a látássérült emberek életvitelét megkönnyítő szolgáltatásait.

Az idei fehérbot napi rendezvényünk már egyfajta ráhangolódás az örömteli eseményre, a díjátadásokat követően kerekasztal-beszélgetést szervezünk a székházberuházásról a tervezésben és kivitelezésben résztvevő szakemberek bevonásával.

Az ünnepség szabadtéri helyszíne a látássérült emberek által kedvelt pihenőpark, a Vakok Kertje, amelyet az idei évtől újra az MVGYOSZ működtet. A díjátadást és beszélgetést követően a résztvevők kipróbálhatják a Vakok Kertje új szolgáltatásait és sporteszközeit, például a tandem biciklit vagy a vakpingpongot.

A tervezett programból

10:00 Ünnepi köszöntők és nyitóbeszédek
10:30 Braille-emlékérmek és Hangomat adom díjak átadása
12:30 Interaktív beszélgetés az MVGYOSZ megújuló székházáról
Moderátor: dr. Nagyné Berke Mónika, az MVGYOSZ szolgáltatásvezetője. A beszélgetés résztvevői: Falvai Balázs DLA, építész, a DMB Műterem vezető tervezője, az MVGYOSZ székházának tervezője. Böröczffy István műszaki ellenőr, a Böröczffy Mérnök Iroda Kft. ügyvezetője, Erhart Péter, az MVGYOSZ székházfelújítását koordináló munkatárs. A beszélgetés során tapintható építészeti elemek bemutatására is sor kerül, valamint ép látású vagy gyengénlátó érdeklődőink nagyított képösszeállítást nézhetnek meg.
13:30 órától Közösségi programok

Időpont: 2023. október 13. (péntek), 10:00 óra.

Az ünnepség helyszíne: Vakok Kertje (Budapest, XIV. kerület, Városliget, az Ajtósi Dürer sor és a Hermina út kereszteződésénél)

Az eseményen való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni 2023. október 11-én 16:00 óráig lehetséges az info@mvgyosz.hu e-mail címen vagy a 06 (1) 384-8440-es telefonszámon.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

dr. Nagy Sándor
elnök