Mint azt már korábban megírtuk, az idei évtől az MVGYOSZ üzemelteti a látássérült emberek kedvelt szabadidős parkját, a Vakok Kertjét. Változás nem csupán az üzemeltetés terén tapasztalható, a kertben egyre több színvonalas szolgáltatás érhető el!

Az MVGYOSZ-nek 2023-tól nyílt lehetősége arra, hogy bővítse a kertben elérhető szolgáltatásokat, újakat vezessen be, valamint, hogy a régieket megújítsa.

Az eddig jól megszokott és népszerű szolgáltatások mellett, mint a vakpingpong- asztal, a lengőteke, a gyermekek kikapcsolódását szolgáló biztonságos játszótér, mostantól új szolgáltatások is elérhetőek.

Többek között lehetőség van arra is, hogy a kertben pihenők akadálymentesen használható társasjátékokat kérjenek a kert gondnokától. Jelenleg Braille-írásos és nagybetűs magyar kártya, illetve két sakk-készlet igényelhető a helyszínen.

Az olvasni vágyó látogatók választhatnak síkírású könyvek, újságok között, de a hangos Biblia is elérhető.

A sporttevékenységek sorát a közkedvelt tandembiciklizési lehetőség bővíti, a látássérült és látó párosok által használt kerékpár bérlésének feltételeiről itt olvashat.

Legújabb kényelmi szolgáltatása a kertnek a kávévásárlás, a park vendégei 300 Ft-ért kérhetnek egy finom feketét az éppen ügyeletet ellátó munkatárstól.

Bízunk benne, hogy a szolgáltatások bővítésével még jobban fogják érezni magukat ebben a páratlanul szép kertben.

Dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető