Sose volt még ennyire időszerű gyermekkorunk sokszor hallott közmondása, mint napjainkban. A vírus elleni küzdelem egyik legfontosabb eszköze kezünk és környezetünk tisztán tartása, melyhez a segédeszközbolt kínálatában számos kiegészítőt találhatunk.

Sajnálatos módon a koronavírus már több mint egy éve életünk részévé vált. Meghatározza találkozásainkat, szabályozza együttléteinket és akarva akaratlanul is beszivárog az élet minden területére.

A mentális egészség megőrzéséhez azonban szükségünk van az emberi kapcsolatokra, a lakásból való kimozdulásra, kiadós sétákra, beszélgetésre és közlekedésre.

Az érvényes egészségvédelmi intézkedések értelmében a maszk használata még jó ideig kötelező lesz, így a fenti kimozdulós programoknak ez továbbra is elengedhetetlen kelléke marad. Persze az sem mindegy, hogy milyen maszkot hordunk, a védelmi funkció mellett fontos szempont az is, hogy kényelmes legyen, ne csúszkáljon az arcunkon, s ne vágja a fület.

Erre a célra kiváló megoldás az antimikrobiális, kétrétegű, mosható textilmaszk, amely a segédeszközboltban a már ismert fekete mellett mostantól fehér színben is kapható bruttó 500 Ft-os tagi áron. A maszkon található pánt állítható, így mindenki megtalálja azt a hosszúságot, ami számára a legkényelmesebb. A mosható maszk mellett kapható háromrétegű sebészeti maszk is, ennek tagi bruttó ára 295 Ft.

Az arc védelme mellett a rendszeres kézmosásra is ügyelni kell, de adódnak olyan helyzetek, amikor előre tudható, hogy nem lesz víz és szappan a közelben, így más megoldás után kell nézni.

Az Immunetec kéz- és bőrvédő fertőtlenítő krém egyedülálló magyar innováció, a benne található láthatatlan ezüstionok már a használat első pillanatától felveszik a harcot a kórokozókkal, elpusztítva azokat és megakadályozva további szaporodásukat a következő kézmosásig vagy a bőrfelület tisztításáig. Használata védelmet biztosít a család minden tagja számára a vírusok, baktériumtörzsek és gombák ellen. Az 50 ml-es Immunetec krém tagi bruttó ára 3689 Ft.

Jó-jó. De hogyan védhetjük a ruhánkat? Az antimikrobiális impregnáló spray egyike a legújabb, egyedülálló fejlesztésű termékeknek. Kifogástalanul alkalmazható a fertőzések és a kellemetlen szagok elkerülésére még olyan felületeken is, mint például a textil. Ráadásul még 3-4 mosás után is eredményesen fejti ki a hatását. A spray több mint 50 veszélyes organizmussal szemben hatékony és 99,9%-kal csökkenti a kórokozók számát. Az ezüstionok a kezelt felületen koncentrálódnak és csak akkor lépnek reakcióba, ha kórokozókkal találkoznak. Az Immunetec antimikrobiális impregnáló spray tagi bruttó ára: 3790 Ft.

A segédeszközbolt kínálatában megtalálható svájci Biosynex gyorsteszt pedig 10 perc alatt beazonosítja a fertőzöttséget, kimutatja a múltbeli, vagyis a már lezajlott fertőzést, illetve a beoltottság után a védettséget. Figyelem! Az épp kezdődő fertőzést a teszt nem tudja jelezni, hiszen a teszt a vírusra adott válaszreakciót képes kimutatni! A COVID-19 gyorstesztet a tagok bruttó 7370 Ft-ért vásárolhatják meg. Felhívjuk a figyelmet, hogy a gyorsteszt elvégzéséhez látó segítségre van szükség, látássérült személyek az eredményt egyedül nem tudják értékelni.

Ha azt szeretnénk, hogy kutyánk séta után ne hozzon be a lábán kórokozókat, akkor adjunk rá nitrilbevonatú kutyazoknit, amelynek segítségével a nyári forró betonon, vagy a téli sózott utakon négylábú „munkatársunk” fájdalommentesen közlekedhet, és egyben a lábát is tisztán tartja. A rugalmas anyagú, finomkötött, nitrilbevonatú kutyazokni enyhén vízálló, strapabíró termék. Két darab zokni tagi kedvezményes ára 2330 Ft.

Egészség egy kattintásra! További ajánlatok a https://bolt.mvgyosz.hu/ oldalon.

 

Hegedűs Katalin, kommunikációs munkatárs

Dr. Nagyné Berke Mónika, szolgáltatásvezető