Bemutatásra került A jövő kilátásai weboldal az MVGYOSZ A fehérbot nemzetközi napja című rendezvényén, október 14-én.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének A jövő kilátásai weboldala a látássérült fiatalok oktatásának és tanulásának segítését, valamint beilleszkedésük megkönnyítését szolgálja.

Az oldal címe http://jovokilatasai.mvgyosz.hu/ nevet viseli, mely utal az MVGYOSZ ifjúsági projektjére, melyben létrejött, illetve a fiatal generációra, akiknek az akadálymentes oktatását biztosítani kell, hogy a jövőjük szép kilátások elé nézzen.

A weboldalhoz egy bemutató videó is készült Czinege Levente rádiós műsorvezető segítségével, mely a következő linken érhető el: http://jovokilatasai.mvgyosz.hu/2019/10/14/a-jovo-kilatasai-weboldal-bemutatasa/ A videóban az oldal célja mellett bemutatásra kerül az oldal célcsoportja, menüsora, a menüpontok tartalma, a weboldal legfontosabb lehetőségei.

A weboldalon megtalálható a szövetség logója mellett egy, A jövő kilátásai projektet szimbolizáló piktogram. A piktogramot A jövő kilátásai piktogram-tervező pályázata során választották ki. A piktogram egy becsukott sárga könyv képe, melynek címlapján nagy pontírás szerepel. A pontírás két betű – különböző színekkel jelölve – összeolvadása egy karakterként, ami azt jelenti, hogy ugyanabban az egy Braille-karakterben van mind a két betű. A betűk a “j” (piros szín), és a “k” (kék szín), melyek a jövő kilátásai szavakat jelképezik. A pontokban matematikai műveletjelek olvashatóak. A j betű pontjaiban második helyen összeadás, negyedik helyen osztás (per jel), ötödik helyen szorzás (x jel). A k betű pontjaiban első helyen hatványozás, harmadik helyen kivonás látható. A piktogramot Koppányi Noémi, 18 éves gimnazista készítette el. Jutalma egy 30000 Ft értékű könyvutalvány volt. Ezúton is gratulálunk neki!

Puskás Anett

érdekképviseleti előadó és ifjúsági referens