A hangoskönyv-lejátszó eszköz lehetőséget nyújt az MVGYOSZ hangoskönyvtárában megtalálható és kikölcsönözni kívánt hangoskönyvek MP3 formában történő tárolására, valamint ezek meghallgatására.

Az eltelt időszakban már több fórumon is jeleztük az olvasók részére, hogy az MVGYOSZ megszünteti a Bodor Tibor Hangoskönyvtár CD állományát, így a CD-n történő kölcsönzés is megszűnik, amelyet a hangoskönyv-lejátszón történő kölcsönzés vált fel. A lejátszó igénybevételével kapcsolatosan több megkeresés is érkezett az ügyfélszolgálatra, így most összefoglaljuk az eszközön történő hangoskönyv-kölcsönzéshez kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat.

Az első és legfontosabb feltétel, hogy az igénylő be legyen iratkozva a Bodor Tibor Hangoskönyvtárba. Amennyiben Ön tagja az MVGYOSZ valamely tagegyesületének, akkor a szövetség szolgáltatásait ingyenesen veheti igénybe, így a hangoskönyvtárat is. Ez esetben is jeleznie kell a belépési szándékát a hangoskönyvtárba, mely egy nyilatkozat kitöltésével válik érvényessé. A nyilatkozat itt érhető el.

Amennyiben Ön látássérült személy, de nem tagja egyik egyesületnek sem, akkor – a nyilatkozat kitöltése után – szolgáltatási díj megfizetése mellett tudja igénybe venni a szövetség szolgáltatásait. A szolgáltatási díj megfizetéséről részletesen az alábbi cikkben írtunk: https://www.mvgyosz.hu/hirek-hu/kik-hasznalhatjak-jovore-dijmentesen-az-mvgyosz-szolgaltatasait/

A hangoskönyv-lejátszót az MVGYOSZ határozatlan időtartamra, ellenérték nélkül adja át az olvasó használatába, melyet haszonkölcsön szerződésben rögzít. A szerződés szövege itt olvasható.

Az eszköz használatba adásának további feltétele, hogy az olvasó – az eszköz magas értékére való figyelemmel – biztosítékként 5.000 Ft kauciót fizet az MVGYOSZ részére. A kauciót a szövetség a használatba adási szerződés megszűnésével, illetve az eszköz visszaadásával egyidejűleg fizeti vissza az olvasónak, amennyiben az eszközt az olvasó működőképes állapotban visszaszolgáltatja az MVGYOSZ részére.

A kaució az alábbi két módon fizethető be:

Átutalással:
A megjegyzés rovatba kérjük, írják be az olvasó nevét és azt, hogy „kaució hangoskönyv-lejátszó”. A díjat az MVGYOSZ alábbi számlaszámára kérjük átutalni: 16200106-11512718.

Személyesen:
A könyvtár nyitvatartási idejében személyesen is be lehet fizetni Budapesten, a Thököly út 105. szám alatt a II. emeleten található könyvtárban. A személyes befizetéshez mindenképpen kérjenek időpontot az alábbi elérhetőségek egyikén: 06-1-384-8440, info@mvgyosz.hu.

A könyvtár nyitvatartási ideje:
kedden: 10:00 – 18:00
csütörtökön: 9:00 – 17:00
pénteken: 8:30 – 12:30

Jó olvasást kívánok!

Dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető