Pénteki adásunkban a nemrég bejelentett iPhone SE 2022 készülékkel és egyéb új Apple termékekkel foglalkozunk, emellett pedig bemutatunk egy Androidon futó alkalmazást, amellyel magyar ékezetes karakterek is begépelhetők Braille-írással.

Műsorunk első felében megbeszéljük, milyen új Apple kütyük kerültek bemutatásra néhány nappal ezelőtt. Szó esik az idei legolcsóbb friss iPhone-ról, amely az SE 2022 nevet viseli és számos megnyerő tulajdonsággal bír, ám értelemszerűen némi kompromisszumkészséget is megkíván vásárlóitól a kedvezőbb árért cserébe.

Beszélünk még az Apple vadonatúj profi asztali számítógépéről, az Apple Studio-ról, illetve a most bejelentett egyéb kiegészítőkről is.

Ezek után pedig Androidos télfélre merészkedünk, és hangos bemutatót tartunk az Advanced Braille Keyboard nevű applikációról, amely arra hivatott, hogy Braille-írás segítségével gépelhessünk be szöveget mobilunk érintőkijelzőjén. Efféle lehetőség már részét képezi az Android rendszernek, az újdonság ereje abban áll, hogy a szoftverben számos nyelven, így többek közt magyarul is használható a Braille-bevitel, így az összes magyar ékezetes karakter, többjegyű mássalhangzó és írásjel is gond nélkül begépelhető vele.

Adásunkból kiderül, miként kell beszerezni és használható állapotúra konfigurálni az applikációt, és az is, hogyan teljesít a program működés közben.

Tartson ezúttal is az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsorával, a Gépházzal!

Mikor? 2022. március 18-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető