A jól megszokott időpontban, március első péntekén este nyolckor ismét felcsendülnek a Gépház szignáljai, a műsorvezetők pedig ezúttal is mindenkit szeretettel várnak egy órányi kiadós számítástechnikára.

A műsor elején az aktuális informatikai csámcsognivalók megtárgyalásán túl bemutatunk egy olyan alkalmazást, amely a modern Windows rendszereknek már része, és arra szolgál, hogy egyszerűen és gyorsan képesek legyünk szkennerünkkel dokumentumokat beolvasni. Ez a szoftver önmagában nem teszi lehetővé az optikai karakterfelismerést, de különösen hasznos, ha bármilyen papíralapú dokumentumot kell elküldenünk látó célszemélynek vagy akár hivatali szerveknek.

Mindezek után az elektronikus könyvekkel, azon belül is azok konvertálásával foglalkozunk. Bemutatunk két kiváló alkalmazást, amelyek többek között arra használhatóak, hogy a tulajdonunkban lévő elektronikus könyveket képernyőolvasóval is kezelhető formátumokra, például szöveg txt, vagy épp Word doc formátumra alakítsuk át. Erre a műveletre a Codex, valamint a Calibre alkalmazásokat ajánljuk.

Az előbbi egy nagyon egyszerű, könnyen kezelhető felületen képes akár egyszerre több különböző e-könyvet is konvertálni, utóbbi pedig azért izgalmas, mert ezt a műveletet parancssori kapcsolókkal is elvégezhetővé teszi.

Tartsanak ezen a héten is az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsorával az online hallgatható Hobby Rádióban!

Mindenkit szeretettel vár Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté!

Mikor? 2021. március 5-én 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.

Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.

A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play

Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás: http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

 

Rauch Róbert

műsorvezető